Kağıt üreticisi Sun-Ka Sungurlu Kağıtçılık, bünyesindeki diğer marka Larton ile iş süreçlerini canias4.0 ile yönetme kararı alarak IAS ile anlaşmaya vardı.

PROJENİN İLK FAZINA BAŞLANDI

Çorum Sungurlu'da iki ayrı yerleşkede konumlanan üretim tesisleriyle, Sun-Ka ve Larton markaları, karton köşebent, dilimlenmiş gri karton ve mukavva üretimi yapan ve 1989 yılında kurulan firmanın aynı zamanda yeni yapılanmakta olan fabrikalarında da canias4.0 projesi ile iki şirketi de kapsayan bazı süreçleri yönetmeyi hedefliyor.

Anlaşma sonrasında hızla çalışmalara başlayan iki firma, projenin ilk fazı için de düğmeye bastı.

"İHTİYAÇLARIMIZA EN HIZLI ÇÖZÜMLERİ SUNACAKLARINI ANLADIK" 

İş birliğine ilişkin görüşlerini paylaşan Sun-Ka ve Larton Şirketleri Bilgi Teknolojileri ve Sistem Müdürü Hakay Taşdemir, hızla projeyi başlattıklarını söyledi.

Daha evvel kullandıkları yazılımda bekledikleri verimi alamadıklarını kaydeden Taşdemir, yaklaşık 7 yıl önce başlattıkları dijital dönüşüm sürecinde farklı bir dijital çözüm ile iş süreçlerini yönetmeye çalıştıklarını ancak bilhassa üretimde sorunlar yaşadıklarını ifade etti.

Kioks'lardan ve el terminallerinden veri toplamak adına harici çözümlere gereksinim duyduklarını dile getiren Taşdemir, "Bu durum karmaşaya neden olabiliyordu. Kullandığımız kurumsal kaynak planlama çözümünün cihazlarımızla entegre çalışamıyor olması bir süre sonra sorun haline gelmeye başladı. Bize tam entegre ve bütüncül çözümler sunabilecek, biz geliştikçe artan ihtiyaçlarımıza cevap verebilecek bir yazılıma ihtiyacımız vardı. Böylece arayışımız başladı, pek çok firma ile görüştük. Ancak finalde tüm ihtiyaçlarımıza en hızlı çözümleri canias4.0 teknolojilerinin sunabileceğini anladık ve kararımızı verdik." şeklinde konuştu.

"ŞİRKETLERE BÜYÜK AVANTAJLAR SAĞLADIĞINI BİLİYORDUK"

IAS'ın özellikle üretim konusunda piyasada çok olumlu bir ünü bulunduğuna dikkat çeken Taşdemir, söz konusu alanda kendini kanıtlamış bir firma olduğunu ve caniasERP'nin firmalara büyük avantajlar sağladığını bildiklerini söyledi.

Web tabanlı çalışabilmesi, kullanıcı arayüzleri ve çalışma prensiplerine ek olarak üretim ve planlama departmanlarındaki çalışanlarından aldıkları pozitif geribildirimler neticesinde tercihlerini IAS ve teknolojilerinden yana kullandıklarını belirten Taşdemir, sözlerini şöyle tamamladı:

"Proje henüz çok yeni, analizlerimizi yapıyoruz. Temiz bir proje olacağına inancımız tam. Gelecekte yaşanabilecek olası problemleri onların deneyimli ekipleriyle kolayca çözüme kavuşturabileceğimizi düşünüyoruz." (AA)