Traktör ve yedek parça üretimi alanında faaliyet gösteren Konya merkezli Hars Traktör, üretimde sürdürülebilirliği sağlamak adına Tezmaksan’ın yerli ve milli üretim, takip, verimlilik yazılımı Kapasitematik’i tercih etti.

TEZGAHLARIN KAYIP SÜRELERİ, PERFORMANS FARKLARI TAKİP EDİLİYOR

Kapasitematik sayesinde dijital dünyaya hızlıca entegre olabilmeyi hedefleyen Hars Traktör, yaklaşık 8 aydır kullandığı uygulama ile birlikte tezgahların kayıp sürelerini, yüklenme değerlerini, vardiya arasındaki performans farklılıkları gibi kritik süreçleri takip edebiliyor.

Makinaların verimliliğini analiz eden uygulama, böylece böylece firmanın üretimdeki performansını en üst seviyeye çıkarıyor.

MECHANICA, PERİHAN İNCİ’DEN YATIRIM ALDI MECHANICA, PERİHAN İNCİ’DEN YATIRIM ALDI

İş birliklerinin Universal tezgahlarıyla 1988 yılında başladığını belirten firmanın Operasyonel Yönetim Şefi Sadi Angılcı, “Halihazırda 35 tezgaha sahibiz ve hepsi Tezmaksan’ın eseridir. Gerek yılların verdiği güven gerekse yenilikçi bir yönetim anlayışı ile Tezmaksan, parkurda.com ve Kapasitematik gibi çözümlerle sektörümüz için sürdürülebilir üretim zemini hazırlıyor." şeklinde konuştu.

“KİRALAMA OPSİYONU BÜYÜK AVANTAJ”

Söz konusu yazılımı yaklaşık 8 aydır kullandıklarını söyleyen Angılcı, bu süreçte uygulamanın üretimlerine sağladığı katma değeri şu sözlerle ifade etti:

“Tezmaksan sayesinde tezgahların kayıp süreleri, yüklenme değerlerindeki anormallikler, vardiya arasındaki performans farklılıkları, yılsonu çalışan performansının daha sağlıklı analizi gibi görmek istediğimiz birçok veriye ulaşabiliyoruz. Kapasitematik; üretim alanlarımıza ekranlar yerleştirerek çalışanlarımızın sürecin farkındalığını kazanmalarının, sıra dışı durumlarda sistemin uyarı vermesini sağlayarak erken müdahalenin önünü açmasının, sürelerdeki kaybın önüne geçmesinin ve bununla birlikte maliyet avantajı sağlamamızın yolunu açtı. Ölçülebilir ve erişilebilir verileri bize sunan Kapasitematik’i kullanmaktan çok mutluyuz. Öte yandan üretim sürecimizi dijitalleştirme açısından uygulamanın kiralama opsiyonuyla sunulması da bizim için büyük avantaj. Kısacası yenilikçi çözümleri müşteri ihtiyaçlarına göre şekillendirebilen Tezmaksan ile dijital dönüşümün adımlarını atıyoruz. ”

“DİJİTAL ÇAĞA UYUM SAĞLAYABİLMELERİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Tezmaksan Genel Müdürü Hakan Aydoğdu ise, “Kapasitematik sayesinde üretim, herhangi bir aksama yaşanmadan devam ediyor. İşletmelerin üretim süreçlerini dijitalleştiren uygulamamız, Hars Traktör’e de önemli katkılar sağladı. Böylelikle dijital dünyaya kolayca adapte olabilen müşterimiz, üretimde gözle görülür bir artış yaşadı. Biz firma olarak, dünyada gelişen tüm yeni teknolojileri Türkiye sanayisine entegre etmeyi ve işletmelerin dijital çağa hızla uyum sağlayabilmesi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu sayede sanayicilerimizin küresel çaptaki rekabetçi konumunu sağlamlaştırmayı amaçlıyoruz” dedi.