Endüstri 4.0 sürecinin yatırım ve Ar-Ge süreçlerini olumlu etkilediğini söyleyen Serkan Turan; "Ürettiğimiz makina, otomasyon sistemleri ve Türkiye’de bir ilk olarak Nukon NLCH adı altında ürettiğimiz lazer kesim kafasında kullandığımız haberleşme protokolleri şimdiden Endüstri 4.0’a hazır" dedi.

Metal kesimi ve sac işleme çözümleri sunan makinalarının yanı sıra; farklı ihtiyaçlara yönelik özel makina üretimiyle, metal dünyasına nefes kesici partnerler kazandıran Nukon; 5 Eksen lazer, otomatik yükleme-boşaltma sistemleri ve boru ve profil kesme makinaları ile iddiasını sunduğu hizmetlerle ortaya koyuyor. Gelişen teknoloji ile birlikte sektörün gündeminde yoğunlukla otomasyon sistemlerinin var olduğunu kaydeden Nukon Lazer Türkiye Satış Müdürü Serkan Turan, "Zaman ve hız konusunda kolaylıklar ve yenilikler sunan ve kendi üretimimiz olan yükleme, boşaltma ve kule sistemleri çok fazla talep alıyor" dedi. Serkan Turan sorularımızı şöyle yanıtladı.

Bize Nukon Lazer'in yapılanmasını ve makinalarınızdaki kalitenin sırlarını anlatır mısınız? 

Bir Türk makina üreticisi olarak kaliteyi ve son teknolojiyi takip ederek üretmiş olduğumuz makinalarımızı Türkiye’ye ve de tüm dünyaya sevk etmenin gururunu ve keyfini yaşıyoruz. Firma olarak güven ve kalite odaklı çalışmalarımızın sonucunda sektörde bilinen ve yabancı rakipler ile en çok kıyaslanan firma haline gelmiş olmamız bizlerin az zamanda çok yol almış olmasının göstergesidir. Sektörünün öncü isimlerinden Nuri Körüstan tarafından, 2010 yılında kurulan Nukon Lazer; ağır sanayinin temelini  oluşturan, makina ve metal parça üreticisi firmaların makina ihtiyacını karşılamak üzere hizmet veriyor. 12.000 metrekare alanda hizmet veren firmamız; başta kendi makina parkuru olmak üzere ürettiği tüm ürünlerde seçkin personelinin sunduğu Ar-Ge gücünü ve Nuri Körüstan’ın 40 yılı aşkın sektörel tecrübesini harmanlıyor. Metal kesimi ve sac işleme çözümleri sunan makinalarının yanı sıra; farklı ihtiyaçlara yönelik özel makina üretimiyle, metal dünyasına nefes kesici partnerler kazandıran Nukon; 5 Eksen lazer, Otomatik Yükleme-Boşaltma Sistemleri ve boru ve profil kesme makinaları ile iddiasını, sunduğu hizmetlerle ortaya koyuyor.

“Tam Zamanında” prensibiyle her sipariş için üretim sürecini tek tek planlayan Nukon; bu plan çerçevesinde müşterisine maksimum kalitede ürünler sunuyor. Firmamız tarafından geliştirilen tüm makinalar, teslimat öncesi uzun soluklu ve bir o kadar da zorlu testlere tabi tutulmaktadır.

Kesim kaliteleri, kesme toleransları, kesim hızları, saatteki üretim miktarları, işletme ve bakım giderleri uygulamalı olarak tespit edilen makinaların, gereklilik halinde iyileştirmeleri de yapılarak sevkiyata hazır hale getiriliyor.

Geliştirdiği sistemler ışığında ürettiği yeni makinalarla metal dünyasına hız kazandıran firmamız, konusunda yaptığı atılımlar ile birçok yeniliğe de imza atmaktadır.

Haberin Tamamı ST Endüstri 4.0 Uygulamaları Dergisi'nin Şubat 2018 Sayısında