Ford ve Google, otomotiv sektöründeki inovasyonu ivmelemek, Ford’un dönüşüm stratejisini hızlandırmak ve bağlantılı araç deneyimini yeni bir boyuta taşımak amacıyla özel bir stratejik ortaklık gerçekleştirdi.

YAPAY ZEKA VE MAKİNA ÖĞRENİMİ UZMANLIĞINDAN FAYDALANACAK

Marka aynı zamanda ABD'li dünyaca ünlü arama motoru firmasının veri, yapay zeka (AI) ve makina öğrenimi (ML) alanlarındaki uzmanlığından yararlanmak üzere Google Cloud'u bulut sağlayıcısı olarak kullanacak, 2021'in sonlarından itibaren başlayacak ortaklık 6 yıl sürecek.
 
Yenilikçi bir yaklaşımla hareket eden iki firma, ayrıca Team Upshift adında yeni bir ortak çalışma grubu kuracak.

İki şirketin bilgi ve becerilerini bir araya getiren yeni oluşum, Ford’un dönüşümünü hızlandıran, kişiselleştirilmiş tüketici deneyimini tamamen yeni bir boyuta taşıyan veriye dayalı çözümler sunacak.

Söz konusu yenilikçi çözümler; müşterilere araç satın alırken yeni alışveriş deneyimleri geliştirilmesi, veriye dayalı yeni satın alma teklifleri oluşturulması ve daha fazlasını içeriyor. 

"GÜVENLE BAĞLANTIDA OLMALARINI SAĞLAYACAĞIZ"

İş birliğine ilişkin görüşlerini paylaşan Ford Başkanı ve CEO'su Jim Farley, “Ford, elektrifikasyon stratejisi kapsamında, bağlanabilirlik ve otonom sürüş konusunda tarihin en önemli dönüşümüne öncülük ederken, Google bir araya gelerek, kullanıcılarına benzersiz bir deneyimi sunacak ve işimizi modernize edecek bir inovasyon gücünü de oluşturuyor. Bu entegrasyon, ekiplerimiz Ford ve Lincoln müşterileri için yenilikler geliştirirken, Google'ın birinci sınıf uygulama ve hizmetlerine de erişimini sağlayacak” dedi.

Google ve Alphabet CEO'su Sundar Pichai ise, “Ford, yaklaşık 120 yıldır ilk montaj hattından en güncel sürüş destek teknolojilerine kadar, otomotiv endüstrisine yenilikçi çözümleriyle yön veriyor. Ford'un dönüşümünü hızlandırmak ve insanların yolda güven içinde ve bağlantıda olmasını sağlayan otomotiv teknolojileri sunmak için gelişmiş yapay zeka, veri analizi, bilgi işlem ve bulut platformlarımızı sunmaktan gurur duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

VERİYE DAYALI İŞ MODELLERİ UYGULANACAK

Ford, Google Cloud platformu ile yenilikçi teknoloji ve kişiselleştirilmiş hizmetler ile müşteri deneyimlerini daha da iyileştirmeyi, personel eğitimi ve daha güvenilir tesis ekipmanı performansı için Vision AI (Yeni Nesil Görsel Tanıma) araştırmaları da dahil, ürün geliştirme, üretim ve tedarik zinciri yönetiminin modernizasyonunu hızlandırmayı planlıyor.
 
Ayrıca müşterilere bakım veya takas önerilerinin yapılması gibi gerçek zamanlı bildirimlerle sonuçlanan veriye dayalı iş modellerinin uygulanması da gündemde bulunuyor.

2023 YILINDAN İTİBAREN FAYDALANACAKLAR

İki firma, sürücülerin dikkatinin dağılmasını minimuma indirmek ve güncellemelerle müşterilerine, keyifli, daha güvenli ve daha verimli bağlantılı araç deneyimleri sunmak adına ortak bir vizyon ortaya koyuyor.

Ford ve Lincoln müşterileri 2023 yılından itibaren, Android işletim sistemi üzerine inşa edilen benzersiz dijital deneyimlerden, küresel harita ve ses teknolojisini içeren entegre Google uygulamaları ve hizmetlerinden yararlanmaya başlayacaklar.

SÜRÜCÜLER, İŞLERİNİ SESLİ OLARAK YAPABİLECEK

Sürücüler, halihazırda ‘Google Asistan’ ile işlerini sesleriyle yaparak gözlerini yoldan ve elleri direksiyonda ayırmadan sürüş yapabilecek, ‘Google Haritalar’ ile gerçek zamanlı trafik bilgisi, otomatik yeniden rota belirleme, şerit yönlendirmesi ve daha fazlasıyla hedeflerine daha hızlı ulaşabilecek.
 
‘Google Play’ ile müzik, podcast, sesli kitap ve daha fazlasını dinlemek için en sevdikleri uygulamalara erişebilecek. Bu uygulamalar araç içi kullanım için optimize ve entegre edilmiş bulunuyor. 

İş birliğiyle Android, Ford ve üçüncü taraf geliştiricilerin sürekli gelişen ve daha kişiselleştirilmiş bir kullanıcı deneyimi sağlayan uygulamalar geliştirmesine de imkan veriyor.