3XKO Architects’in Benoy firması ortaklığı ile hayata geçirdiği Vadistanbul Alışveriş Merkezi iç mimari tasarım projesi, baskın bir karakter gösteren formuyla fark yaratıyor. Üç ana çıkış noktasına sahip tasarım kent, akarsu ve orman unsurları üzerine kurulmuş. Yapı içerisindeki dikey elemanlarda, mağaza cephelerinde, kolon gibi noktalarda İstanbul kentinin enerjisi ve yoğunluğu, geometrik form ve dokunuşlarının izlerine rastalanan projeyi, 3XKO Kurucu Ortakları Korkut Özgenler, Korkmaz Özgenler, Koray Özgenler ile konuştuk. 

3XKO ’un tasarım dilini nasıl ifade edersiniz?

Firmamızın tasarım değerlerindeki mükemmeliyetçi bakış açısı, araştırma-geliştirme ve sürdürülebilirlik kavramları üzerine kuruludur. Mekan yaratma ve güçlü tasarım konusundaki uzmanlığımız ve tecrübelerimiz, projelerimize değer katmaktadır. Bu, uygulanabilir bir projenin sağlanması için çok önemlidir. Ayrıca, projenin etrafında inşa edilen tasarım yaklaşımının, esneklik ve uyarlanabilirlik özelliğine sahip olması, genel tasarım bütünlüğünü, tutarlılığını ve kalitesini kaybetmeden değişen piyasa koşullarına uyum sağlayabilmesi için de çok önemlidir. Bununla birlikte, 3XKO’nun önemli elementlerinin başında gelen takım çalışması bizlere rahat bir ortamda 360 derece düşünebilme, fikir alışverişi ve beyin fırtınası yapma imkanı sağlamaktadır. Bu sadece şirket içeresinde değil, aynı zamanda iş ortaklarımız ve müşterilerimizle çalışma şeklimiz anlamında da geçerlidir. Özgün projeler yaratmak için önce müşterimizi anlamamız gerekmektedir. Her müşterinin ve her projenin farklı hedefleri olması nedeniyle çalışmalarımıza öncelikle projenin içeriğini ve hedefini analiz etmekle başlıyoruz. Bütün projelerimiz benzersizdir ve birbirinden farklıdır. Bu nedenle işveren beklentilerine ve hedeflerine göre süresi ve stili değişir.

Amacımız, uzun vadeli işbirliklerinin temelini oluşturan “Kazan-Kazan” anlayışı çerçevesinde işverenlerimizle, kullanıcılarla ve ortaklarımızla yakın temas içerisinde çalışmaktır. Bu doğrultuda, 3XKO olarak dünya çapında yer alan tüm müşterilerimiz için yüksek kaliteli ve mükemmeliyetçi bir tasarım hizmeti sunmaktayız.

Haberin Tamamı ST İnşaat Ve Malzeme Dergisi'nin Mayıs 2018 Sayısında