Üretim hatlarının yönetiminde Siemens ve B&R PLC’ler kullanıldığını, hat üzerindeki hareketlerin de servomotor teknolojileri ile sağlandığını vurgulayan Tuğba Şimşek; "Üretim sistemlerimizdeki tüm hareketler LDS sistemi ile izlenmekte ve raporlanmaktadır" dedi.

Tesisiniz üretimde hangi teknolojileri tecrübe ediyor? Üretime başlanan ilk günden günümüze ne tür teknoloji yatırımları gerçekleştirildi? 
Şirketimiz Erbak-Uludağ İçecek AŞ.; 1930 yılında Mehmet Hakkı (Erbak) Bey tarafından kurulmuş, Efsane Uludağ Gazozu'nun formülü ise Mehmet Hakkı Bey'in oğlu Nuri Zafer Erbak tarafından bulunmuştur. Şirketimiz, Nuri Erbak'ın çocukları ve torunları 3. ve 4. kuşak tarafından yönetilmektedir. Başta Efsane Uludağ Gazozu ve Uludağ Limonata olmak üzere tüm içecek çeşitlerimizi, Bursa'nın Yenice Sanayi Bölgesi'nde 35.000 m2'si kapalı olmak üzere toplam 98.000 m2'lik bir alan üzerinde kurulu olan meşrubat fabrikamızda üretiyoruz. 

Uludağ İçecek olarak şirketimizin en önemli misyonu kaliteden ve inovasyondan ödün vermemesidir. Ar-Ge departmanımız, yeni ürün geliştirme faaliyetlerini sürekli sürdürdüğü gibi mevcut ürünlerimizi iyileştirme çalışmalarına da devam etmektedir. Yeni bir ürünü tüketicilerin beğenisine sunmadan önce; hedef kitlenin damak zevkine uygun en doğru lezzete ulaşabilmek için yüzlerce deneme yapıyor, ardından; tüketici için en kullanışlı ve yenilikçi ambalajları oluşturuyoruz. Bunun sonucunda da Uludağ İçecek olarak, sektörde pek çok ilke ve başarıya imza atmaya devam ediyoruz. 
Her yıl son teknolojiye uygun olarak yenilenen tesislerimizde toplam 9 dolum hattımızla, saatte 210.000 cam şişe, 153.000 pet şişe ve 36.000 metal kutu içecek üretimine olanak sağlayan imalat kapasitesine sahibiz. Hızla büyümeye devam edeceğiz.

İlk günden bu güne hatırı sayılır birçok yenilikte bulunduk, şirketimizin kabul ettiği vizyonlardan biri teknolojik gelişmeleri takip etmek ve uygulamaya almaktır. Bu anlamda  
•    Aseptik hat sistemleri, 
•    Tünel pastörizasyon sistemleri,  
•    Temiz hava teknolojileri, 
•    İleri filtrasyon ve otomasyon kontrol sistemleri, 
•    Soğutma, buhar jeneratörü, 
•    Alt yapı ve bina yatırımları günümüze kadar gelen yatırımlar arasındadır.
Tabi bunların yanında herkesinde bildiği gibi bir Ar - Ge Merkezi yatırımlarımız mevcut. Bu da yapmış olduğumuz yatırımların başında gelmektedir ki büyük bir teknolojik alt yapı gerektiren bir projedir.

Haberin tamamı ST Endüstri 4.0 Uygulamları Dergisi'nin Ağustos 2018 sayısında