Gıda endüstrisinde hijyenik dolum işlemleri için ihtiyaç duyulan en temel özellikler, eş zamanlı tanı ile enerji verimliliği, durum izleme, dağıtılmış zeka ve bağımsız karar verme mekanizmaları, aynı zamanda Endüstri 4.0’ın da ana özellikleridir. Festo bu teknolojiyi, proses güvenilirliği ve iş güvenliği mühendisliği gibi Endüstri 4.0’ın gerektirdiği temel başlıklara çözüm üretmek için kullanıyor.

Firma, hijyenik tasarıma sahip valf adalarından, elektrikli ve pnömatik sürücülere kadar çeşitli hijyenik ürünler ve sunduğu çözümlerle, müşterilerin yüksek kalite standartlarını karşılayan gıda ürünleri üretmelerine yardımcı oluyor.

Firmanın kir tutmayan tasarımlı hortumları ve bağlantı elemanlarını içeren ürün yelpazesi, “şekillendir-doldur-kapat” tarzı uygulamalar ve birçok diğer uygulama için ideal seçenek sunuyor.

MAKSİMUM BASINÇLI HAVA İHTİYAÇLARI

Gıdayla ilgili proseslerde, temiz basınçlı hava temel bir zorunluluk olarak karşımıza çıkar. MS serisi şartlandırıcılar, kuru ve kuru olmayan gıda maddeleriyle temas için 1.4.1 ve 1.2.1 (DIN ISO 8573-1:2010) standardında basınçlı hava sağlar. Bu birimler, kaliteli basınçlı hava gereksinimini karşılamak için ince, mikro ve aktif karbon filtreleri kullanırlar. Ekstra güvenli seviyeyi talep eden kullanıcılara opsiyon olarak enerji tasarruflu modül MSE6-E2M ve e Performans Düzeyi güvenli tahliye sağlayan güvenlik modülü MS6-SV önerilir. MS serisi ile ilgili tüm talepler tek bir parça numarası ile ve önceden konfigüre edilmiş şartlandırıcı ünite kombinasyonlarıyla birlikte sipariş edilebilir.

Sisteminizi enerji tasarruflu modül MSE6-E2M ile kurduğunuzda, Endüstri 4.0’ın ve büyük veri akışının tüm avantajlarından yaralanmak için hazır olacaksınız. Bu, basınç ve debi sensörü teknolojisini anlık değerlendirmenize yardımcı olarak hızlı kararlar alabilmenizi sağlayacak. İletişim seçenekleri olarak OPC UA yanı sıra PROFIBUS, PROFINET, EtherNet/IP ve Modbus/TCP’yi de kullanılabilir.

KİR TUTMAYAN TASARIM

Kir tutmayan tasarımlı valf adası MPA-C kolay temizlenir, korozyona ve temizlik maddelerine karşı dayanıklıdır. Aynı zamanda IP69K korumasına, FDA-uyumlu malzemelere sahiptir ve yağlama maddesi olarak NSF-H1 gres yağı kullanır. Bu, modüler valf adasının güvenli işlemler yapmasını garantiler. Güçlendirilmiş korozyon korumalı kir tutmayan tasarımlı ISO silindir DSBF, standart tasarımda bile yağlama ve sızdırmazlık için FDA uyumlu malzemeler ve ayrıca kuru çalışan sızdırmazlık elemanı ile kendinden ayarlı son konum yastıklaması seçeneklerine sahiptir.

Daha fazla veri üretmenin önemi tartışılamaz, ancak daha da önemli olan bu verileri yorumlamak ve doğru sonuçlara ulaşmaktır. Bu nedenle, endüstrideki çalışanların ve meslek yüksek okulları ile üniversitelerdeki öğrencilerin Endüstri 4.0 için özel olarak eğitilmeleri bir gereklilik olarak karşımıza çıkar.

EĞİTİM 4.0

Yarının çalışanları için, tamamen otomatik dijital üretim teknolojileri ve dijital sistem ağlarının yerleşim düzeni ve programlaması konularında eğitim almak, öncelikli bir gereksinim haline gelmiştir. Aksi takdirde çalışanlar, ağa entegre edilen karmaşık sistemleri çalıştırma, optimize etme veya esnek ve akıllı komponentler geliştirme, dolayısıyla sistemler için gereken çok fonksiyonluluk ve uyarlanabilirliğe katkıda bulunma yeteneğine sahip olmayacaklardır.

Festo Didaktik’in sunduğu CP Factory formunda siber-fiziksel öğrenme ve araştırma platformu, istasyonları gerçek bir üretim tesisi içinde modeller. Öğrenim içeriği, sistem programlama, ağ oluşturma, enerji verimliliği ve veri yönetimi gibi konuları kapsıyor.

Platform aynı zamanda esnek yazılım çözümlerinin geliştirilmesini ve üretimde kullanılabilmeleri için test edilmesini de mümkün kılıyor.