Akıllı paketleme hatları çalışma süresi, izlenebilirlik ve kaliteyi artırırken çalışma maliyetlerini ve toplam sahip olma maliyetini en minimum seviyeye indirir. Entegre komponent ve kontrol platformunun sunduğu cihazlarla kontrol sistemi sorunsuz veri alış verişi için büyük kolaylık yaratır.

Komponent seviyesindeki bu verilere erişme imkanı, Endüstri 4.0 sisteminin avantajlarının hayata taşınmasında büyük rol oynar. 

VERİM ARTIŞI VE YATIRIM İÇİN KATKI SUNAR

Paketleme hattınız ne kadar verimli çalışırsa, bu sizin en fazla verim artışı sağlayacak parçalara yönelmenizi ve yatırım yapmanızı sağlayacaktır. Böylece akıllı ve esnek üretime uygun bir strateji geliştirmenize yardımcı olacaktır. 

Yeni bir hat oluştururken veya var olan hattı yükseltirken tüm makinelerin standart protokolleri ile ortak veri setlerini kullanarak iletişim kurması büyük önem taşır. Bu nedenle tüm komponentlerin aynı dili konuşması önemlidir. 

ZAMAN AÇISINDAN ÖNEMLİ AVANTAJ SAĞLAR

Hattaki aletlerin farklı ürün tiplerini destekleyecek şekilde yeniden ayarlanması veya değişimin otomatik hale getirilmesi, mevcut hatların daha uzun süre çalışmasına ve ürünler arasında geçiş yaparken kaybolan zamanın azaltılmasını sağlayarak önemli avantajlar sunabilir.

OPC UA, 1995 yılında ilk olarak otomasyon sektöründeki şirketler tarafından tanımlanan OPC (Süreç Kontrolü için OLE) ile Microsoft'un geliştirdikleri ortak bir platformdur. OPC UA, OPC'nin başarısı üzerine inşa edilen ve aynı zamanda model tabanlı veri işlemeyi içeren, platformdan bağımsız bir çözümdür. Örneğin, PackML gibi standartlar ortak HMI görünümü ve hissi sağlamanın yanında önemli verilerin makineler arasında taşınması için bir dizi mod ve durum tanımlar.

SORUNLAR DAHA HIZLI TANIMLANIR VE ÇÖZÜLÜR

Verinin ortak ve kolay anlaşılabilir bir formatta kullanılabilmesiyle operatörler ve üretim kontrolörleri paketleme hattının durumu hakkında daha sağlıklı karar alabilir. Böylece sorunlar daha çabuk tanımlanır ve daha hızlı müdahale edilerek çözülür.