Avrasya bölgesinin lider imalat sanayi fuarı WIN EURASIA 12 – 15 Mart 2020 tarihleri arasında dünya genelinden binlerce katılımcı ve ziyaretçiyi İstanbul’da ağırlamaya hazırlanıyor. “Sanayide Dijitalleşme” konseptiyle en yeni teknolojilerin görücüye çıkacağı fuarda sac işlemeden metal şekillendirme teknolojilerine; otomasyon hizmetlerinden elektrik ve elektronik ekipmanlara; hidrolik ve pnömatik hizmetlerden tesis içi lojistiğe kadar geleceğin fabrikaları için ihtiyaç duyulan tüm eko-sistem bir araya gelecek. 

WIN EURASIA 2020 kapsamında düzenlenecek Endüstri 4.0 Festival Alanı, 5G Demo Özel Alanı, Akıllı Üretim Hattı, WIN 4.0 Application Park, Dijital Fabrikalar ve ENOSAD Forum Alanı katılımcı ve ziyaretçilere son teknoloji üretim kanalları hakkında bilgi verecek. 
WIN EURASIA 2020’nin en önemli yeniliği ise katılımcı ve ziyaretçiler için 1. Salonda 105 m2’lik alanda özel olarak kurgulanan 5G Demo Özel Alanı’nda, gerçek zamanlı 5G teknolojisinin Türkiye’de ilk defa test edilmesi olacak.
Deutsche Messe AG Proje Satış ve İş Geliştirme Direktörü Murat Bayazıt, WIN EURASIA 2020 bünyesinde 1. Salonda yer alan Endüstri 4.0 Festival Alanı ve Türkiye’de ilk defa test edilecek gerçek zamanlı 5G demosu için “Dünya devi markaların bir araya geldiği bir konsept üzerinde çalışıyoruz. Demo’nun alt yapısını 5G alanında dünyanın lider teknoloji firması üstlenecek. Aynı zamanda Türkiye’nin önemli bir operatörü de projeye liderlik edecek. Özellikle IAMD EURASIA katılımcı firmalarımızın da projede yer alacak olması, Endüstri 4.0 ve IIoT ile 5G’nin kusursuz çalışmasına olanak sağlayacak” dedi.

Dünya’nın en büyük endüstri fuarı Hannover Messe 2019’da da benzer bir projeyi hayata geçirdiklerini hatırlatan Bayazıt, “Proje dünya çapında büyük ilgi gördü. 5G teknolojisinin hayatımızın her alanında yer alacağını kanıtlamış olduk. Endüstri 4.0 ile birlikte robot/insan etkileşimi hayatımızın değişmez bir parçası olacak” diyerek WIN EURASIA 2020 5G projesi hakkında büyük heyecan duyduklarını belirtti.