Sanayide dijitalleşme pek çok temel üzerine oturuyor. Sensör ve otomasyondan veri güvenliğine, robotlar gibi gelişmiş donanımlardan bilgi sistemleri alt yapılarına, her biri kendi içlerinde komplike öğeleri içeren bu temeller bağımsız birer faaliyet alanı olarak tekil karar kümeleri olarak kalıyor.

İşte bu noktada Qualist Teknoloji’nin devreye girerek tıpkı bir orkestrada farklı enstrümanların bir araya gelerek ahenkli melodiler oluşturması gibi, dijitalleşmenin de temellerinin birbirleri ile konuşur ahenge gelmesini sağlayan, makro bir şekilde tüm bu sistemlerin üzerinde koşarak adeta bir fabrika işletim sistemi ve bilgi merkezi, tabiri caizse orkestra şefi olduğunu söyleyen Qualist Teknoloji Genel Müdürü Gökay Turanlıoğlu; “ERP'den iş emirlerini sahaya taşıyan, makina çalışma sürelerini varlık yönetimi sistemlerine besleyen, tüm yönetim birimlerini raporlama, dashboard'lar ve alarmlarla farkındalık ve karar destek merkezi olarak MES ve Bridge yazılımlarımız dijitalleşmenin omurgasını oluşturuyor” dedi. 

Gökay Turanlıoğlu, “Kazandığımız teknolojik ve işletimsel kabiliyetlerimizi Ar-Ge’mizden aldığımız kuvvet ile daha da ileri taşımayı hedefliyoruz. Dijital fabrika alanındaki ilerlememiz sadece yazılım geliştirme ile beslenmiyor, bu know-how’ımıza ek olarak akademik alanda çok değerli profesörlerimiz ile de çalışarak gerçek anlamda mühendislik yazılım çözümleri üretmeyi hedefliyoruz. Neticede fabrikacılık ve üretim teknolojileri akademik olarak da temel bilimlerin her birini bünyesinde barındırıyor” dedi.

Turanlıoğlu, “Birinci önceliğimiz Qualist Teknoloji olarak Türk sanayisine partner, adeta kendi iç dijital dönüşüm departmanları gibi hareket ederek, doğru yatırımlarla kurumsal süreçlerinin dijital dönüşümüne katkıda bulunmak olacak. 2. Endüstri 4. Uygulamaları Zirvesi ve Sergisi'nde, derya deniz akıllı sanayi teknolojileri içinde yatırım maliyetinin kontrollü olması, günlük işletme süreçlerine entegre edilmesi ve nihayetinde dijital dönüşümün bir masraf merkezi olmaktan çıkarıp nasıl kar merkezi olacağının know-how transferine odaklanacağız” dedi.

Qualist Teknoloji’nin sektör, üretim prosesi ve ölçek bağımsız her sanayi kuruluşuna teknoloji ve hizmet sağlayabildiğini vurgulayan, Turanlıoğlu, “Bu doğrultuda Endüstri 4.0 ve Dijital Dönüşümü kendisine stratejik hedef seçmiş kuruluşlarla bir araya gelmeyi amaçlıyoruz” dedi.

Sanayide üretim süreçlerinin iki ana kola ayrıldığını, birincisinin sürekli üretim prosesleri (örneğin çimento, cam, UHT süt ve bazı kimya prosesleri gibi), ikincisinin ise kesikli veya dağınık üretim prosesi olarak tanımlanan istasyon ve ünite bazlı üretim süreci (örneğin otomotiv yan sanayi, gıda üretimi ve tekstil) olduğunu söyleyen Turanlıoğlu, “Qualist Teknoloji olarak her iki yöntemi de adresleyebilen teknoloji ürünleri yapısına sahibiz. Sürekli üretimde Qualist Bridge, kesikli üretimde Qualist MES ürünlerimizle değer yaratmaya devam ediyoruz. Özellikle teknoloji alt yapısı ve yazılım kütüphanesi Qualist’in özgün üretimi olmasında dolayı herhangi bir farkı sistem ile, örneğin ERP ile, entegre olmamız fevkalade esnek ve değer yaratabilen bir özelliğimiz. Teknoloji olağanüstü bir değişim hızında olsa da, bizim özgün yapımız esnek ve hızlı bir şekilde yeniliklere adapte olmamızı sağlıyor” dedi.