Türkiye’nin de ivmelenerek içinde bulunduğu sanayi dönüşümünde karşımıza çıkan başlıca engel üreticilerin mevcut yapıları üzerinden sistemlerini yenilikçi teknolojilere uygun hale getirememeleridir. Üretim tesislerini endüstri 4.0 yeniliklerine entegre etmenin en iyi yolu mevcut durumun iyi analiz edilmesi, gereksinimleri belirlemek ve doğru adımlar atabilmektir.

ONO Teknoloji Hizmetlerinin Türkiye distribütörlüğünü yaptığı Visual Components markası, fabrikalarda ve üretim tesislerinde kaçınılmaz olan sanayi 4.0 dönüşümü için gerekli olan bileşenleri dijital ortamda sunuyor. Yatırım yapmadan önce tüm süreci görmeyi ve uygun adımlarla ilerlemeyi sağlayan Visual Components, ileride oluşabilecek zaman ve ticari kayıpları minimize ediyor. Üretim bandının en küçük hücresinden, fabrikanın yaşayan Dijital İkizine kadar geniş bir yelpazede çözüm sunan program sürükle bırak kullanım metoduyla da dikkat çekiyor. Farklı sektörlere yönelik çözümler sunan Visual Components kendi kütüphanesinde bulunan 2000’den fazla robot ve zengin bileşen içeriği ile üretim prosesini rahatlıkla kurgulamanızı sağlıyor. Simülasyonun dikkat çeken bir diğer yanı da oluşturduğunuz akış sisteminde hata payını hesaplaması ve size bununla ilgili veri analizleri yapıyor olması. Hali hazırda bulunan üç farklı versiyonu ile ihtiyacınıza uygun olan çözümü seçebileceğiniz Visual Components size geleceğin fabrikalarını kurma fırsatı veriyor.

ONO TEKNOLOJİ İLE YENİ NESİL FABRİKALAR OLUŞTURUN

Visual Components programının kütüphanesinde yer alan 30’dan fazla markanın 1200’den fazla endüstriyel robot, konveyör ve diğer bileşenleri önceden oluşturulmuş bir şekilde yer almaktadır. Hazır bileşenleri kullanarak fabrikanızı tasarlayıp inşa edebilir, bileşenleri kendi e-kataloğundan 3D çalışma alanına sürükleyerek robotlarınızın akış prosesine uyumlu bir şekilde entegrasyonunu sağlayabilirsiniz. Boyut, hız, renk gibi mevcut tanımlanmış bileşen parametrelerini değiştirebilir, verimlilik analizi oluşturabilirsiniz. Robotik davranışları tanımlar ve simüle ederken çarpışmaları analiz edebilir, mantık duruşlarını kontrol akış tabloları ile tanımlayan özelliklerden yararlanabilirsiniz.

CAD Dosyalarını Doğrudan 3D Boyuta Aktarma

Visual Components önde gelen CAD dosya türlerinin birçoğunu desteklemenin yanı sıra, Autodesk, Dassault, PTC, Siemens ve diğer uygulayıcılar tarafından oluşturulmuş geometrik dosyaları sorunsuzca içe aktarmanızı sağlar, bu sayede herhangi bir plug-in kullanmanıza gerek kalmaz.

4K HD kalitesinde video kaydedebilir ve dışa aktarabilirsiniz. Gömülü simülasyonlar, dâhili navigasyon ve oynatma seçenekleri ve malzeme listesi ile animasyonlu ve interaktif 3D PDF’ler oluşturabilir, yeni

2D çizim şablonuyla 3D düzenleri hızlı bir şekilde sunuma hazır 2D çizimlere dönüştürebilirsiniz. 

Oluşturduğunuz dijital fabrikanızı kolaylıkla Sanal Gerçeklik ortamına (Virtual Reality) aktarabilir ve fabrikanızı gerçek boyutlarıyla dijital ortamda test edebilirsiniz.

PLC Bağlantısı ve Dijital İkiz

PLC bağlantı özelliği sayesinde simülasyon ile OPC UA veya desteklenen özgün arabirimlerin kolaylıkla bağlanmasını sağlayabilirsiniz. Bu seçenek programları test etmek ve doğrulamak, ayrıca yapılacak olan değişiklikleri üretim süreci bağlamında kontrol etmek gibi sanal devreye alma faaliyetlerini mümkün kılar. PLC bağlantısıyla üretiminizin gerçek zamanlı etkinliğini görselleştirebilir, gerçek zamanlı verileri toplayabilir ve analiz edebilir sonrasında ise iyileştirmeleri ve iyileştirme seçeneklerini ayrıca simüle edebilirsiniz. 

İstatistik ve Raporlama
Visual Components size simülasyon grafiklerini çizgi, alan, çubuk veya pasta grafik seçenekleri ile görselleştirme seçeneği sunar. Grafikler özel bir istatistik gösterge tablosunda oluşturulur, değiştirilir ve görselleştirilir. Gösterge tablosu, kullanıcıların üretim hattının dinamiklerini görselleştirmelerine, dar boğazları belirlemelerine ve üretim performansındaki değişiklikleri değerlendirmelerine yardımcı olur. Daha ayrıntılı analiz gerekli olduğunda, simülasyon verileri kolayca PDF veya Microsoft Excel veri formatlarına aktarılabilir.

OFFLINE ROBOT PROGRAMLAMA
Delfoi Robotics çevrim dışı programlama (OLP) yazılımı günümüzde var olan en gelişmiş çevrim dışı programlama teknolojisini temsil etmektedir. Yazılım zaman, para ve kaliteye önem verilen yerler için benzersiz özellikler taşımaktadır:
•    Hızlı ve kolay programlama ve gidişat/ program düzenleme
•    Kalite kontrol: doğru ve sorunsuz uygulama
•    Doğru araç yolları: gelişmiş kalibrasyon araçları ve uygulama yönetimi
•    Hepsi bir arada: tüm büyük robot markalarını destekler: ABB, Fanuc, KUKA, Motoman, Panasonic vb
Delfoi Robotics ürün gamını meydana getiren Delfoi ARC, Delfoi CUT ve Delfoi PAINT endüstriyel robot teknolojisi uygulamalarına ilişkin kapsamlı alanlara yöneliktir ve 20 yılın üzerinde bir süre boyunca gerçekleştirilen yoğun geliştirme çalışmaları ve profesyonel deneyim ile geliştirilmiş yazılım uzmanlığı sayesinde her şirketin ihtiyaçlarını karşılayan lider çözümler taahhüt etmektedir. 
Tüm önemli robot markaları için yazılım desteği: sayfanın alt kısmına bakınız.  Referans olarak görülen yazılım otomotiv, ağır makine, havacılık ve uzay, inşaat, çelik ve gemi inşa gibi çeşitli endüstrilerde kullanılmaktadır.  Bugün Delfoi Robotics uygulamaları 400’ün üzerinde endüstriyel şirket tarafından kullanılmaktadır. 

Delfoi Robotics yazılım paketi Visual Components tarafından sağlanan kanıtlanmış simülasyon teknolojisini kullanmaktadır.

PLANNER İLE GELİŞMİŞ PLANLAMA VE ÇİZELGELENDİRME
Delfoi Planner, mağaza içi yürütme ve veri toplama işlevselliği (MES) ile kullanıcı dostu, web tabanlı, görsel bir Gelişmiş Planlama ve Çizelgeleme (APS) çözümüdür. Yazılım, paydaşlar arasında gerçek zamanlı veri alışverişini sağlayan etkin endüstriyel internet (IoT ve IoS) kullanmaktadır. İmalat ve servis işlemleri Delfoi Planner sayesinde çevrimiçi hale gelir.
Delfoi'nin Gelişmiş Planlama ve Çizelgeleme (APS) çözümü, karmaşık tedarik zincirlerinin birden çok fabrikayla (çoklu saha planlaması) çalıştırılması için görünürlük sağlar. Nerede oldukları önemli olmaksızın, tüm ilgili gruplar internet üzerinden yazılıma anında erişebilirler. Ölçeklenebilirliği sayesinde yazılım, küçük işyerleri için de uygundur. Kullanıcı deneyimi sınıfının en iyisini temsil eden Delfoi Planner yazılımın kullanımı kolaydır ve bu nedenle planlama süresini birkaç saatten birkaç dakikaya indirir.

Kullanım Kolaylığı ve Zaman Tasarrufu
Delfoi Planner sağlam ve kanıtlanmış ara yüzleri kullanarak ERP sistemlerine kolayca entegre edilebilir. Delfoi Planner'ı kullanmanın en önemli yararı planlama süresini ve kullanım kolaylığını önemli ölçüde azaltmasıdır. Planlamada her zaman senkronize edilmiş ve güncel imalat verileri kullanılabilir. Eski sistemlere kıyasla, MS Excel gibi, Delfoi Planner ile karşılaştırıldığında, saat yerine birkaç dakika içinde yeni bir plan hazırlarsınız.

Delfoi gelişmiş çizelgeleme yazılımı, üretim süresini önemli ölçüde azaltacak, devam eden işi en aza indirgeyip teslim doğruluğunu iyileştirecektir. Bulut tabanlı çözüm dağıtımı kolaydır ve üretim birimlerinin (çoklu site) ve satış departmanları ile şirketin diğer çıkar grupları arasındaki planlamanın şeffaflığını artırır.

İleri Tedarik Zinciri Planlama

Delfoi Planner, şeffaf, paylaşılabilir gelişmiş zamanlama, bileşen imalatından başlayarak nihai montaja kadar birçok alanda karmaşık imalat tedarik zincirlerinin planlanması ve kontrolünü mümkün kılmaktadır. Endüstriyel internetin etkin bir şekilde kullanılabilme yeteneği sayesinde tüm olaylar çevrimiçi olarak gerçek zamanlı bir şekilde iletilir. Üretim birimleri birbirinden uzak olsa bile, üretimdeki tüm değişiklikler anında tüm zincir boyunca taşeron veya parça fabrikasından OEM'ye yeniden planlanır. Üretimdeki farklı parçalar uzaktan izlenebilir, örneğin zamana bağlı olarak ilerleyen üretim, miktarlar ve kalite sorunları.

Kullanım Kolaylığı
Görsel Gantt grafiği sürükle-bırak işlevselliğini kullanarak kolay planlamaya olanak tanır. Yazılım, zamanlama ve sıralama emirleri için gelişmiş programlama algoritmaları içerir.
HTML5 tabanlı çözüm, planlamanın şeffaflığını ve bakım ve yaşam döngüsü maliyetlerinin düşük olmasını sağlar. Yazılımın ERP'ye veya diğer veri sistemlerine entegrasyonu sağlam ve kolaydır. Yazılım, farklı arabirim çözümleri kullanarak entegre edilebilir: SOA (Web servisi) -, XML veya doğrudan veritabanı bağlantısı.

Kağıtsız Üretim İşyeri Zemin Yürütme ve İzleme Yeteneği (MES)

Gerçek, gerçek zamanlı üretim verileri ile senkronize çalışır. Zamanlanmış iş emirleri, üretim terminallerinde terminaller kullanılarak başlatılır ve sona erer. Planlamadaki değişiklikler anında işyeri tabanında güncellenir ve bunun tersi de geçerlidir. Emirlerin ilerlemesi gerçek zamanlı olarak izlenir. Bir çalışma aşamasını başlatma veya durdurma gibi olaylar veya kalite sorunları gerçek zamanlı olarak - küresel olarak izlenir. Ürün geçmişi ve kalite takibi, MES'in bir parçasıdır.

ONO Teknoloji Hizmetleri’nin Türkiye distribütörü olduğu Delfoi Planner’ın, uygulanması çok hızlı ve düşük maliyetlidir. Çözüm arayışındaki kullanıcılar Delfoi Planner yazılımını kendi personelleri ile kurabilir ve uygulayabilir.