Coşkunöz Holding bünyesinde yer alan iştiraklerden Rusya'da faaliyet gösteren Coşkunöz Alabuga fabrikasında, dijital dönüşüm kapsamında projelere başlandığı duyuruldu.

Coşkunöz Ar-Ge ekibinin iş birliğiyle hazırlanan projeler ile ilgili şu bilgiler paylaşıldı:

FARKLI PROJELERLE ÖNEMLİ HEDEFLER BELİRLENDİ

Bu doğrultudaki projelerden firmanın üretim ve bakım süreçlerinin dijitalleştirilmesini amaçlayan "video işleme ile operasyon takibi" ile multipost postalı kalıplarda üretilen kritik parçaların video işleme yöntemi aracılığıyla hatalı üretilme riskinin ortadan kaldırılması hedefleniyor.

Bir diğer dönüşüm projesi olan "pres motor ve pompalarında kestirimci bakım" projesi çerçevesinde titreşim ve sıcaklık sensörlerinin kullanımı, sinyal analizi ve makina öğrenmesi yöntemleri ile pres motor ve pompalarındaki anormalliklerin önden tespiti ile arıza oluşumunu önlemesi, kalan kullanışlı ömürlerinin hesaplanması ve uzatılması amaçlanıyor.

İZLENEBİLİRLİK VE KESTİRİMCİ BAKIMA ODAKLANIYOR

"Pres ve robotlardan veri alma sistematiği oluşturma" projesinde ise, pres ve robotların izlenebilirliği, kestirimci bakım çalışmaları için gerekli donanım ve yazılım altyapısının oluşturulması planlanıyor.