İşletmelerin Endüstri 4.0’a geçiş yolculuklarında, dijital olgunluk seviyelerini geliştirecek ve verimliliklerini artıracak Akıllı İşletme Ürünleri geliştirerek pazara sunduklarını kaydeden İletişim Yazılım Genel Müdürü Selçuk Şen, sorularımızı yanıtladı. 

İLETİŞİM YAZILIM’IN 2019 YILI İŞ GÜNDEMİNİ AÇIKLAR MISINIZ?   

İletişim Yazılım olarak 25 yıldır, işletmelerin rekabet güçlerini artırabilmek için yola çıktıkları Endüstri 4.0’a geçiş yolculuklarında, dijital olgunluk seviyelerini geliştirecek ve verimliliklerini artıracak Akıllı İşletme Ürünleri üretiyoruz. Akıllı İşletme Çözümleri ana stratejimiz olup, güncel teknolojilerle geliştirilmiş yazılımlarımızla farklı sektörlere katma değer sağlamayı hedefliyoruz.İletişim Yazılım olarak sektör bağımsız olarak faaliyet gösteriyoruz. Ağırlıklı olarak; gıda, savunma ve havacılık sanayi, plastik sektörü, kauçuk sektörü, makina sektörü, cam sektörü, tekstil sektörü, otomotiv sektörü gibi farklı sektörlere hizmet veriyoruz. Yeni yılda da farklı sektörlerin farklı dinamiklerinde dijital çözümler sunmak yönünde hareket edeceğiz. Başta üretim yapan işletmeler olmak üzere tüm işletmelerde süreçleri dijital ortamlara aktarabilecek ve onay aşamaları, süreç kurgularını sağlayabilecek bir altyapıya sahibiz. Süreçleri insan müdahalelerinden uzaklaştırarak insan hatalarını en aza indirme yönünde çalışmalarımızı sürdürmeyi hedefliyoruz.

TÜRKİYE'YE YAKIN DÖNEMDE SUNDUĞUNUZ YÜKSEK KATMA DEĞERLİ ÇÖZÜMLERİNİZ NELERDİR? 

Dünya literatüründe MES (Manufacturing Execution System) olarak bilinen Üretim Yönetim Yazılımı üretiyor; üretim sahasından anlık verilerin toplanması ile işletmelerin temelde fiili maliyetlerini yönetmelerini hedefliyoruz. Verimliliği artırarak işletmelerin maliyetlerini miniminize etmelerine yardımcı oluyoruz. CGI’nın MES Product Survey araştırmalarında yer verdiği MES çözümümüz CoralReef ile işletmelerin anlık verilerle yönetilmesini ve maliyetlerini düşürmelerini sağlamak en önemli hedeflerimizden biridir.

BPM (Business Process Management) çözümümüz olan ManageMind yazılımıyla işletmelerin örgüt kültürünün oluşturmalarını ve bilgisayar ortamında dijitalleşmelerini sağlıyoruz. Bu yazılımımızla kağıt kullanımı minimuma iniyor ve işletmeler tüm süreç aşamalarını ve KPI (Key Performance Indicator)’ları izlenebiliyor. Böylelikle süreç performansı izlenerek darboğaz noktaları takip edilebiliyor. ISO standartlarının gerektirdiği tüm dokümante işler yine yazılımımızla hızlı ve güvenli şekilde gerçekleştirilebiliyor. 

İLETİŞİM YAZILIM, ÜRÜNLERİYLE ENDÜSTRİ 4.0 ÜRETİM SÜREÇLERİ İÇİN NELER VAAT EDİYOR?  

CoralReef MES ürünümüz; Makina Çizelgeleme, Kalite Kontrol, Üretimden Veri Toplama (Shop Floor Kontrol), Bakım Yönetimi, Kalıp/Takım Yönetimi, Depo ve Sevkiyat Yönetimi konuları ağırlıklı olarak dijital anlamda verilerin toplanması ve yönetilmesinde çözüm oluyor. CoralReef ile verimlilik ve izlenebilirlik, OEE, PPM gibi işletmeler için olmazsa olmaz Anahtar Performans Göstergelerinin yönetilmesini sağlıyoruz. ManageMind ürünümüz ile de Süreç Yönetimi, Doküman Yönetimi, Varlık Yönetimi, Proje Yönetimi, İnsan Kaynakları Yönetimi, Performans Yönetimi, Anket Yönetimi gibi süreçlerin dijitalleştirilmesi konusunda çözümler sunuyoruz.