İstanbul Yeşilköy’deki WOW Kongre Merkezi’nde 5. Robot Yatırımları Zirvesi ve Sergisi ile eşzamanlı olarak düzenlenen 2. Endüstri 4.0 Uygulamaları Zirvesi ve Sergisi’ne katılan MCS Otomasyon, Zirve’de endüstriyel bulut platformu Mindsphere canlı demo uygulamasının yanı sıra Smart CNC, Smart Kalıp, Smart KOBİ gibi değer katan çözümlerini anlattı.

“HATALARA ÖNCEDEN MÜDAHALE EDİYORUZ”

Zirve kapsamında Otomotiv-Beyaz Eşya Sektöründe Endüstri 4.0 Uygulamaları başlıklı panelde panelist olarak yer alan MCS Otomasyon Genel Müdürü Adem Kayar, çözüm ortağı oldukları Siemens’in endüstriyel bulut teknolojisi olan Mindsphere platformunda geliştirdikleri uygulamalardan bahsetti.

Kayar, endüstriyel otomasyon sistemleriyle birlikte IT teknolojilerini birleştirerek Endüstri 4.0’a uygun projeler geliştirdiklerini ve anlık hata bildirimleri alıp bununla ilgili yorum yapabildiklerini, çözümleri ile hatalara öncesinden müdahale edebildiklerini ifade etti.

ÜCRETSİZ EĞİTİMLERE DEVAM EDİYOR

Diğer yandan firma, ücretsiz Endüstri 4.0 eğitimleri vermeye devam ediyor.

Daha önce ilkini gerçekleştirdiği eğitimde, Endüstri 4.0’ın temelleri, uygulamaları, RFID, bulut teknolojileri ve yapay zeka gibi konuları ele almıştı.

İstanbul’daki MASI Residence’da 24 Ekim’de ücretsiz eğitimlerinin ikincisini düzenleyecek firma, bu kapsamda katılımcılara Endüstri 4.0’ın kurumlardaki iş süreçlerine uyarlanışı, Mindsphere, PLM, RFID, IoT ve bulut teknolojileri, yapay zeka, makina öğrenmesi ve derin öğrenme gibi pek çok konuyu anlatacak. 

Kontenjanın sınırlı olduğu eğitime, 14 kişi katılabilecek.