Bren İleri Teknoloji Enerji A.Ş., 2020 yılında Alesta’dan 5 milyon TL değerleme ile yatırım almasının ardından şimdi de küresel melek yatırımcı ağı olan Keiretsu Forum Türkiye’den 7,5 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı.

1 YILDAN KISA SÜREDE 13 KAT ARTIRDI

Genç bir şirket olmasına rağmen dünya devi yatırımcıların radarına giren firmanın yatırım turuna Alesta’da devam yatırımı yaptı.

Müşterilerine enerji, bakım ve zaman tasarrufu sağlayan yerli teknolojiler sunan şirket, böylece yatırım turuyla değerlemesini 1 yıldan kısa bir sürede 13 kat artırarak önemli bir başarı elde etti.

"YURT DIŞI SATIŞLARIMIZI ARTIRMAYI HEDEFLİYORUZ"

Yeni değerleme yatırımına ilişkin açıklamalarda bulunan Bren İleri Teknoloji Enerji A.Ş. CEO'su Çınar Laloğlu, endüstriyel IoT (IIoT) çözümleriyle firmaların kritik ekipmanlarını akıllandırdıklarını dile getirerek firmalar tarafından direkt olarak fark edilemeyen sorunlara odaklandıklarını ve bu bağlamda dört ürün geliştirdiklerini ifade etti.

Projeleriyle dünya devi yatırımcıların ilgi odağı olduklarını anlatan Laloğlu,  "2020 yılında Alesta’dan 5 milyon TL değerleme ile yatırım almıştık. Bu yatırım turuyla değerlememizi 1 yıldan kısa bir sürede 13 kat artırdık, şimdi yeni ürünlerle yurt dışındaki satışlarımızı arttırmayı hedefliyoruz." şeklinde konuştu.

Geleneksel tüm sanayi alt yapısını yenilikçi teknolojilerle dijitalleştirerek firmalara ve çevreye katkı sunmayı hedeflediklerini aktaran Laloğlu, Türkiye’den çıkan başarılı girişimler diğer girişimlere de motive ettiğini dile getirerek daha iyisini başarabilmek adına daha fazla çalışmayı sürdüreceklerini ifade etti.

"BREN STM İLE ENERJİ, BAKIM VE ZAMAN TASARRUFU SAĞLIYORUZ"

Geliştirdikleri ürünlere ilişkin bilgiler de paylaşan Laloğlu, nano jeneratör teknolojileriyle yola çıkarak geliştirdikleri Bren STM (Steam Technology Monitoring) ürünlerinin endüstride bilhassa buhar teknolojilerinde kullanıldığını söyledi.

Laloğlu, "Bren STM ile kritik öneme sahip mekanik ekipmanları, yapay zeka tabanlı, kendi enerjisini üretebilen kablosuz sensörler ve IIoT teknolojisiyle takip ederek müşterilerimize enerji, bakım ve zaman tasarrufu sağlıyoruz." şeklinde konuştu.  

"RUSYA VE ORTA DOĞU, ÖNCELİKLİ HEDEFLERİMİZ ARASINDA"

Yurt dışındaki büyüme hedefleriyle ilgili konuşan Laloğlu, farklı ülkelerde satış operasyonlarını başlattıklarını, Amerika ve Avrupa'dan sonra Rusya ve Orta Doğu pazarlarının öncelikli hedefleri arasında olduğunu belirtti.

IIOT sektörünün hızla geliştiğini kaydeden Laloğlu, gelecek 5 yılda yüzde 43’lük büyüme öngörüldüğünü, bu alanda şirketlerinin güçlü bir büyüme performansı ortaya koyduğunu ifade etti.

"AKILLI SENSÖRLER VE YAPAY ZEKA UYGULAMALARINI ARTIRMAYI AMAÇLIYORUZ"

Ekiplerinin 1 yılda 3 kat büyüdüğüne, müşteri sayılarının ise 5 kat arttığına dikkat çeken Laloğlu, IIoT'yi  düşük güçte üretim teknolojilerine entegre ederek kendi enerjisini üretebilen akıllı sensörler ve birleştirilmiş yapay zeka uygulamalarını artırmayı hedeflediklerini söyledi.

Laloğlu, “Bu kapsamda uluslararası patentli teknolojimiz olan esnek hibrit nano jeneratör teknolojisini 2022’de daha farklı bir uygulama alanıyla ilk Türkiye’de uygulayarak yenilikçi bir çözüm getireceğiz” diye konuştu.