Açılış töreninde bir konuşma yapan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, mega teknoloji koridoruyla birbirine bağlanan Bilişim Vadisi Kocaeli ve İzmir'in, diğer yenilik ekosistemi bileşenleri ile beraber Türkiye'yi teknolojide süper lige taşıyacağını belirtti.
Bakan Varank, törende, bugün yalnızca Bilişim Vadisi İzmir Teknoloji Üssü'nün temellerini atmadıklarını, aynı zamanda Türkiye için tarihi bir ana daha şahitlik edildiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2019'un sonlarında Bilişim Vadisi'nin resmi açılışını yaptığını anımsatan Varank, 3,5 milyon metrekarelik bir alan üzerine kurulu, ülkenin en büyük teknokenti Bilişim Vadisi'nin, şu anda Türkiye'nin savunma sanayinde elde ettiği başarıların sivil alana taşınmasına öncülük ettiğini söyledi.

Bilişim Vadisi'nin bilgi ve iletişim teknolojilerinden yazılıma, elektronikten tasarım ve oyun geliştirmeye kadar 270'ten fazla Ar-Ge firmasına ev sahipliği yaptığını belirten Varank, "TOGG, 1000 Ar-Ge mühendisi ile faaliyetlerini bilişim vadisinde yürütüyor. FEV, uluslararası otomobil markalarının prototip ve mühendislik çalışmalarını bilişim vadisinde yapıyor. Büyütech, geleceğin otonom araçlarının kullanacağı stereo kameraları bilişim vadisinde üretime hazırlıyor. Getgo, yeni nesil üç tekerlekli elektrikli araçları bilişim vadisinde geliştiriyor. ASELSAN ve HAVELSAN'ın sivil teknoloji alanındaki çalışmalarına bilişim vadisi ev sahipliği yapıyor. Burada sayamayacağım böyle onlarca çalışma daha devam ediyor." dedi.

Bilişim Vadisi'nin, Türkiye'nin yeni teknolojilerin sadece pazarı değil, üretim üssü olması noktasında oldukça önemli bir rol oynadığının altını çizen Varank, şöyle devam etti:

"Hamdolsun 2,5 yıl önce açılışını yaptığımız Bilişim Vadisi'nde şu ana kadar 3 binin üzerinde nitelikli personel istihdam edildi. Bölgedeki nihai hedefimiz bu rakamı 4-5 katına çıkarmak. İşte bugün temelini attığımız Bilişim Vadisi İzmir Teknoloji Üssü, Cumhurbaşkanımızın açılışını yaptığı Bilişim Vadisi'nin İzmir'deki merkezi olacak. Bu ilave alan ülkemizin mobilite, bağlantılı teknolojiler, akıllı şehirler, siber güvenlik, tasarım ve dijital oyunlarda seviye atlamasına yardımcı olacak.

İlk imzası Sayın Binali Yıldırım tarafından atılan, daha sonra Bilişim Vadisi çatısı altına alınan Bilişim Vadisi İzmir 180 bin metrekarelik yüz ölçüme sahip olacak. 63 bin metrekare kapalı alanı ile yerli ve yabancı birçok teknoloji girişimcisine ev sahipliği yapacak. En az 6 bin araştırmacıya istihdam sağlayacak. İzmir'in parlak beyinleri, Bilişim Vadisi İzmir'den dünyaya açılacak. Biz, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak Türkiye'nin güçlü inovasyon ekosistemini tahkim etmek için sürekli kafa yoruyoruz, çabalıyoruz ve yeni adımlar atıyoruz. Mega teknoloji koridoru ile birbirine bağlanan Bilişim Vadisi Kocaeli ve İzmir, diğer yenilik ekosistemi bileşenleri ile birlikte, Türkiye'yi Allah'ın izniyle teknolojide süper lige taşıyacak." (AA)
 

AKILLI FABRİKA UYGULAMALARI İLE ENERJİ MALİYETLERİ NASIL DÜŞER? AKILLI FABRİKA UYGULAMALARI İLE ENERJİ MALİYETLERİ NASIL DÜŞER?