Dünyanın en büyük yazılım şirketlerinden Micro Focus’un, müşteri ve iş ortaklarına yönelik etkinliği “Micro Focus Virtual Realize Tour ‘20” çerçevesinde, Micro Focus’un, Atar Labs’ı satın alması ve Türk mühendislerini tercih etmesiyle birlikte siber güvenlik Ar-Ge’sini Ankara’da yapacağı ve tüm dünyaya hizmet vereceği açıklandı. 
 
Bilişim teknolojilerindeki güncel konuların konuşulduğu ve ilk kez sanal olarak gerçekleştirilen yarım gün süren etkinlikte, Micro Focus Global CEO’su Stephen Murdoch ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank özel bir konuşma yaptı. 

Etkinlikte, iki özel panelin yanı sıra üç farklı salonda ürün bazında paralel oturumlar düzenlendi, farklı sektörlerden şirketlerin Micro Focus çözümleriyle gerçekleştirdikleri başarılı projeler konuşuldu.

“TÜRKİYE’NİN PAZAR POTANSİYELİNİ GÖSTERİYOR”

Etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren Micro Focus Türkiye ve Yunanistan Genel Müdürü Deniz Kırca, firmaların teknolojik dönüşümünde yapay zeka tabanlı teknolojilerin ön plana çıktığını, siber güvenlik, büyük veri ve bulutta firmalarının farklı yatırımları olmasını istediğini belirtti.

Micro Focus’un Türkiye’ye yaptığı Ar-Ge yatırımının değerli olduğunun altını çizen Kırca, bu durumun, Türkiye’nin pazar potansiyelini açıkça gösterdiğini ifade etti.

“TEKNOLOJİDE HEYECAN VERİCİ BİR MERKEZ”

Müşteri odaklı hareket ettiklerini vurgulayan Micro Focus Global CEO’su Stephen Murdoch konuşmasında, yüksek teknolojili çözümlerle müşterilerinin hızlanmalarını, işlerini geleceğe dönüştürmelerini ve maliyetlerini düşürmelerini sağladıklarını söyledi.

Atar Labs’ın satın alımıyla ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Murdoch, satın almayla sadece mevcut güvenlik portföylerini tamamlamakla kalmadıklarını, aynı zamanda gelişen Türkiye’ye olan inanç ve bağlılıklarını da gösterdiğini, Türkiye’nin teknolojide heyecan verici bir merkez olduğunu dile getirdi.

Türkiye’nin yeni teknolojiyi benimseme tutkusu ve becerisi olan genç bir nüfusunun bulunduğunu kaydeden Murdoch, İstanbul Havalimanı’nın teknolojisinden ve dijital dönüşüm yaklaşımından, THY, Akbank, Garanti gibi kurumlarla yaptıkları çalışmalardan ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank’ın vizyonu ve Türkiye’nin teknolojide ortaya koyduğu gelişimin karar almalarında etkili olduğuna dikkat çekti.

“TÜRKİYE, YATIRIMCILARA GÜVEN VERİYOR”

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ise, Micro Focus’un Atar Labs’ı satın alarak İsrail, İspanya, Portekiz, İtalya ve Hollanda gibi ülkeler arasından tercihini Türk mühendislerinden yana kullandığını, siber güvenlik Ar-Ge’sini bundan böyle Ankara’da yapacağını ve yatırımın hem Türkiye’nin yatırımcılara güven vermesi hem de örnek teşkil etmesi açısından önemli olduğuna vurgu yaptı.