Dijital dönüşüm günümüzde tüm şirketlerin tartışmasız gerçeği haline geldi. Öyle ki bu dönüşümü başarıyla yapabilmek, önümüzdeki yıllarda şirketlerin hayatta kalabilmesini, hızlı yol almak ve dönüşümü projelerle ticarileştirmek ise rekabette üst sıralara tırmanmalarını sağlayacak.

Türkiye’nin ilk özel yassı çelik üreticisi olan ve yine Türkiye’nin en büyük üretim kapasitesine sahip, en yüksek kaliteli galvanizli çelik üreticisi konumunda bulunan Borçelik de bu markaların başında geliyor. Endüstri 4.0 gereklerine uygun projeleri bir bir hayata geçiriyor; hem kendi üretiminde yararlanıyor, hem de sektörün gelişimine katkı sunuyor. Sanal gerçeklik tabanlı dünyanın ilk Kabinli/ Kumandalı Köprülü Vinç Simülatörünü başarı ile hayata geçirdiklerini açıklayan Borçelik Ar-Ge, Bilgi Teknolojileri, Dijital Dönüşüm, Yönetim Sistemleri’nden sorumlu İcra Kurulu Üyesi Mustafa Ayhan, “Geçtiğimiz yıl inovasyon alanında ticarileşmiş sekiz projemizi hayata geçirdik. Toplamda da 26 Ar-Ge ve inovasyon projesini yürütmeye devam ediyoruz” diyor. Borçelik bünyesindeki Endüstri 4.0 ve verimlilik odaklı projeleri incelemek için kapak bölümümüze göz atmanız yeterli.

Teknolojinin güçlü İtalyan tasarım anlayışı ile birleştiği İtalya’nın en büyük beyaz eşya üreticilerinden TecnoSuperiore dijital dönüşüm danışmanlık şirketi Digitiopia’yı tercih etti. TecnoSuperiore, bu proje ile operasyonel verimliliği artırmayı, müşteri deneyimini daha ileriye taşımayı, dijital dönüşümle süreçlerin entegrasyonu ve yalınlaştırılmasıyla müşterilere yeni dijital deneyimler sunulmasını ve çalışan verimliliğinin artırılmasını hedefliyor. Detaylar “Akıllı Fabrika” köşemizde..

Temmuz sayımızda, yine Endüstri 4.0 dünyasına yön veren üreticilerin bilgi dağarcığınızı geliştirecek yenilikçi ürün, çözüm ve uygulamalarına yer verdik.

Keyifli okumalar ve sağlıklı günler...