Otomotiv sanayi; yüksek kalite, sıfır hata, sıfır duruş, geriye dönük izlenebilirlik gibi gerekliliklerin de bir sonucu olarak, dijital dönüşüm ve Endüstri 4.0 süreçlerini en yakından yaşayan, bu alandaki yatırımların öncelikle hayat bulduğu sektörlerin başında yer alıyor.

Dijital dönüşüm süreçleri için özel birimler kurmaya başlayan sektörde IT ve otomasyon birimlerinden temsilcilerin bulunduğu ekipler, OT ve IT’de ortak platformlar üzerine projeler kurguluyorlar. IoT teknolojilerini kullanarak değer zincirindeki tüm süreçleri birbiriyle konuşturmayı hedefleyen sektör oyuncuları, üretimin tüm süreçlerinin anlık takibi ve kontrolüne yönelik yatırımlarını birer birer devreye alıyor.

Mart sayısında kapak konusu olarak incelediğimiz, “Otomotiv Yan Sanayisinde Endüstri 4.0 Uygulamaları” konusunda Türkiye’de Endüstri 4.0 yolunda dijital dönüşüm çalışmalarına hız veren ve bu alanda yatırımlar yapan güçlü markalardan Farplas’ı konuk ettik

 Akıllı masa projesi ile dijital dönüşüme hız veren Farplas’ın Proje ve Mühendislik Direktörü Murat Peker, artık operatörün üzerinde işlem yaptığı bütün alanın aynı anda kalite kontrol istasyonuna ve ofisteki veri tabanı ile iletişim içerisinde bir iş istasyonuna dönüştürüldüğünü söyledi. Detaylara kapak bölümünden ulaşabilirsiniz.

• • •

“Ayın Röportajı”nda bu ay, üretim dünyasında gerçekleştirdiği projelerle kayıplarını ortaya çıkartabilecekleri MES çözümleri geliştiren trexDCAS’ın değerli yöneticileri, Genel Müdür İlhan Özdemir, Satış Mühendisi Anıl Atalay, Proje Satış Uzmanı Fehmi Karamehmetoğlu ve Pazarlama Koordinatörü Furkan Işık ile bir araya gelerek, yakın dönem planlarını ve yatırımlarını konuştuk.

WIN Fuarı’nda da profesyonel ziyaretçilerle buluşacak olan yeni sayımızda sektörü kucaklayan isimlerle yapılmış röportajları ve birbirinden verimli Endüstri 4.0 uygulamalarını incelemeye hemen başlayabilirsiniz.

Keyifle okumanız dileğiyle…