Endüstri 4.0 kavramının Türkiye’de daha yeni yeni gündeme geldiği 3-4 yıl öncesinde, “Hangi sektörlerde Endüstri 4.0’ın daha hızlı yol alacağını ön görüyorsunuz?” diye sorduğunuzda alacağınız cevapların arasında “Tekstil Sanayi” belki de en sonda gelen sektörler içinde yer alıyordu. Oysa geçen yıllar bu öngörüyü haksız çıkartırken, dijital dönüşüm ve Endüstri 4.0 projelerine ağırlık veren sektördeki vizyoner üreticiler de geleceğin endüstriyel imalat dünyasında yerlerini almak için gereken adımları birer ikişer atmaya başladılar. Hatta bu markalar arasında öyle bir tanesi var ki, tepeye “karanlık fabrika” hedefini koyarak yol haritasını çizmiş ve o yolda projelerini adım adım hayata geçiriyor. Bu firma; Hugo Boss.     

Haziran sayısında kapak konusu olarak incelediğimiz, “Tekstilde Endüstri 4.0 Uygulamaları” bölümünde, Endüstri 4.0 yolunda dijital dönüşüm çalışmalarına hız veren ve bu alanda yatırımlar yapan Hugo Boss’un projelerini ele aldık. 

Hayata geçirdiği ‘Akıllı Hata Tahminleme Sistemi’ projesi ile operatörlerin belirli bir model ve operasyonda yapacakları muhtemel hataları, dijital ikiz tarafından önden simüle edilebilir hale getiren Hugo Boss’un projelerinin detaylarına kapak içeriğimizden ulaşabilirsiniz. 
• • •
“Ayın Röportajı”nda, ‘yapay zeka’nın yer alacağı geleceğin üretim sistemlerinin altyapısında, kararların nasıl verileceği belirlenirken, MES- MOM ve ERP sistemlerinin mutlaka yer alması gerektiğini söyleyen Doruk Otomasyon Uluslararası Genişlemeden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Aylin Tülay Özden’i konuk ettik.  Özden, “Geleceğe yönelik stratejilerimize uygun ürünleri tasarlamak, ürün yaşam döngüsü çözümlerine doğru daha teknik ve teknolojik yatırımlar yapmak, devamında ise bütün üretim operasyonlarını, hedefimize doğru çevirmeye çalışmak, ciddi bir kültürel değişim ve yenilik projesi de gerektirir” dedi. Röportajın ilk bölümüne içeriğimizden ulaşabilirsiniz.

Keyifle okumanız dileğiyle…