Gıda ve İçecek Depoları, ürünlerinin her türlü izlenebilirliğine kilit önem verirken, bu sürecin uzaktan kontrol altında tutulmasını sağlayacak yatırımlar gerçekleştiriyor. SAP sistemleriyle depo stoklarını yöneten üreticiler, depolarındaki ürünlerin raf ömürlerini, hareket halinde olup olmadığına dair bilgileri elde ederek hızlı bir şekilde aksiyon alabiliyor. Bu sayede müşterilerine her zaman en taze ürünü sevk etmeyi de başarabiliyor. Bilhassa süt ve süt ürünlerinde, depolara alınıp üretime sunulması, üretilen ürünlerin müşterilere gönderilmesi ve son olarak tüketiciye ulaştırılması sürecinin izlenebilirliği ürünün tadından kalitesine pek çok faktör açısından kritik öneme sahip. Bu noktada üründe kullanılan ham maddelerin ölçülebilir değerleriyle ne ölçüde değiştiği de izlenebiliyor. Hatta bazı üreticiler, akıllı tarım uygulamalarıyla ham maddesi olan sebze-meyvelerin takibini tarla aşamasından itibaren gerçekleştiriyor. Dolayısıyla fabrikaya giren her ham maddenin girdi bilgileri ile mamulün nihai tüketiciye ulaşmasına kadar ki zincire tarla aşaması ve orada geçirdiği evreler de dahil ediliyor. Süreç, bir bütünlük içerisinde devam ediyor.

***

ST Depolama Çözümleri dergimizin Temmuz sayısında “Gıda ve İçecek Depoları”nı vitrine çıkarıyoruz. Nestlé Türkiye Tedarik Zinciri Direktörü Emel Gülşen,
Duru Bulgur Yönetim Kurulu Başkanı Emin Duru, Muratbey Peynircilik Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Erol ve Assan Foods Tedarik Zinciri Müdürü Serhat Doğan sorularımızı yanıtladı.

Ayrıca “Gıda ve İçecek Depoları”na çözüm sunan firmalara, “Fabrika İçi Trafik ve Robotik”, “Konveyör - Sorter”, “Otomatik Tartım Sistmeleri” ve “Sensör” konularına yer verdik.

***

Son olarak bizden bir haber vererek yazımı sonlandırmak istiyorum. Karasal yayın ağını genişletmeye devam eden Endüstri Radyo, son olarak Ankara ve Gaziantep’i yayın ağına ekledi. Bundan böyle Ankara’da 100.7 ve Gaziantep’te 97.1 frekanslarından “Üreten Türkiye’nin Haber Radyosu”nu dinleyebilir, endüstrideki güncel gelişmeler hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Sağlıklı bir ay, keyifli okumalar dilerim...