Osmaniye Organize Bölgesi’nde bulunan Tosçelik ERW Boru Üretim Tesisleri için çatı tipi güneş paneli kurulumlarında dünya genelinde ilk beşe giren ve ince film çatı kurulumlarında ise liderliği kimseye kaptırmayan Zorlu Solar, projenin modül tedarikçisi olduğunu duyurdu. 85 bin adet ince film güneş panelinin oluşturulduğu projenin toplam kurulu gücü ise 10 MW. Proje ile hedeflenen ise Tosçelik ERW Boru Üretim Tesisleri’nin yıllık elektrik ihtiyacının %30’unu karşılaması ve yıllık 10 bin tonun üzerindeki karbon salınımının engellenmesi olarak belirtiliyor.

ZORLU ENERJİ GRUBU'NUN YATIRIMLARI DEVAM EDECEK...

Güneş enerjisi sistemlerinin artık bizde de değişip gelişmeye başladığını belirten Zorlu Solar Direktörü Evren Evcit, bu konuda ülkemizi fazla güneş ışımasından dolayı daha şanslı görüyor. Varolan potansiyeli kullanabilmek için güneş enerjisinde farklı alternatifler bulunması gerektiğini söyleyen Evcit, şirket olarak düşüncelerini ise şöyle açıklıyor: ''Zorlu Solar olarak bu konuda önemli yatırımlar yapmaya devam ediyoruz. Hedefimiz, gelecekte çatılara güneş enerjisi sistemlerinin yerleştirilmesini de içeren çok güçlü bir güneş enerjisi ekosisteminin oluşturulması. Osmaniye Organize Bölgesi’nde gerçekleştirilen bu proje bize bu yolda güç verdi. Güneş enerjisi konusunda bir farkındalık yaratacağına inandığımız bu projede en başta doğru ekipmanı tercih ettikleri için proje sahibi Tosçelik ERW Boru Üretim Tesisleri’ne ve projede emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.”

Dünyadaki en temiz enerji kaynaklarından güneş enerjisine yöneliklar yapan Zorlu Enerji Grubu, Zorlu Solar aracılığıyla hem yurt içinde hem yurt dışında pek çok hizmet sunuyor. Bu hizmetler arasında güneş enerjisinden elektrik üretme, solar fotovoltaik (PV) panelleri satma, satın alma, ihraç etme, bunların kurulumu ve danışmanlık hizmeti de yer alıyor.