Toyota’nın en prestijli, hibrit modelleri sadece, Japonya’da üretilir. Japon Toyota’dan sonra kara kuşak seviyede kabul edilen, dünyanın ilk fabrikası Toyota Türkiye, Sakarya fabrikası da, bir ilki gerçekleştirerek, Toyota’nın 12. nesli Corolla Hibrit’i üretecek.

YENİ COROLLA NE ZAMAN PİYASAYA ÇIKACAK?

Sakarya'daki Toyota Türkiye fabrikasını ziyarete gelen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Corolla’nın hibrit versiyonun Sakarya'da üretileceğini açıkladı.

İki ay sonra, yeni yılla birlikte, Corolla hibriti, üretim hattından, piyasaya sunacak olan Toyota, böylece C-HR modeliyle hibrit üssü konumuna gelecek.

Türkiye'nin ilk hibrit ve SUV modeli olan C-HR' modelinin üretimine de devam eden Toyota Otomotiv Sanayi, yeni Corolla'yı hibrit ve benzinli olmak üzere iki farklı motor seçeneğiyle piyasaya sunacak.

COROLLA JAPONYA DIŞINDA İLK KEZ TÜRKİYE’DE


52 yıldır, 150'den fazla ülkede 46 milyon satış adedine ulaşan Corolla, Toyota'nın Japonya dışında ilk kez Türkiye'deki üretim tesislerinde, Toyota New Global Architecture (TNGA) platformunda üretilecek.

Yeni Corolla'nın 1.8 litre hacimli ve kendi kendini şarj eden hibrit motor seçeneği 122 HP güç üretirken, günlük kullanımın yüzde 50'sine kadar enerjiyi, tamamen elektrikli sıfır emisyonlu bir sürüşe imkan tanıyor.

YENİ COROLLA, TÜRKİYE’YE DUYDUĞUMUZ GÜVENİN KANITI

Açıklamada görüşlerine yer verilen Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Hiroshi Kato, iki ay sonra ve ocak ayından itibaren başlayacak üretimin ardından 2019'un ilk çeyreğinde, yeni Corolla’nın piyasada olacağını duyurarak, “Heyecanımızı yitirmeden, yeni Corolla’nın hazırlıklarına devam ediyoruz.

Yeni Corolla'nın Türkiye'de üretilmesi kararı, Türkiye'ye duyduğumuz güvenin bir kanıtı” dedi.

Kato, Sakarya’daki üretim tesisinin Toyota'nın Avrupa'daki en yüksek üretim hacmine sahip fabrikası konumunda olduğunu belirterek, “Yıllık 280 bin adet üretim kapasitemizi kullanarak yaptığımız üretimin yüzde 90'ını 100 ülkeye ihraç ederek, Türkiye ekonomisine katkı sağlıyoruz. Yeni Corolla’nın Türkiye’deki üretimi, bundan sonraki hedeflerimize bizi daha yaklaştıracak." dedi.