Schneider Electric kesintisiz güç kaynaklarından anahtar priz alanına kadar pek çok konuda teknoloji geliştirmeye devam ediyor. UPS konusuyla ilgili 2019 yılında sektöre sunacakları yenilikleri konuştuğumuz Shneider Electric IT Biriminde Çözüm Satış Müdürü Burak Özyol, Galaxy serisi UPS’leri ve ECOnversion teknolojisini 2019 yılında ön plana çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.


“UÇTAN UCA VERİ MERKEZİ ÇÖZÜMLERİ SUNUYORUZ”

Schneider Electric ailesine 6 ay önce katıldım ama kesintisiz güç kaynakları alanında 19 yıldır aktif çalışıyorum. Schneider Electric olarak IT iş biriminde temel uzmanlık alanımız aslında uçtan uca veri merkezi çözümleri. Fakat artık bilişimin, IT’nin üretim tesislerine entegre olmasından dolayı bizim de kritik altyapılarındaki oldukça genişledi. Hastanelerden oteller, küçük endüstriyelden fabrikalara kadar hem kritik altyapılarda enerji sürekliliği hem de endüstriyel iklimlendirme konularında çözüm sunuyoruz. Bunun yanı sıra veri merkezindeki klasik altyapı sistemlerinden farklı olarak ihtiyaca göre adapte edebilen bunker sistemlerimiz ya da 1, 2 kabinlik için smart bunker diye adlandırılan özel tipte çözümlerimiz bulunuyor. Müşterilerin IT ve kritik enerji altyapısı ile ilgili her türlü sorununa çözüm üretebilecek geniş bir portföye sahibiz. Bu kalemlerden sadece biri kesintisiz güç kaynağıdır.


2019 GÜNDEMİNDE GALAXY SERİSİ UPS’LER VAR

2019 yılında çıkarttığımız teknolojinin eksik kalan bandını tamamlamayı planlıyoruz. Schneider Elecilesinde kesintisiz güç kaynağı ürün grubunda ECOnversion diye adlandırdığımız Schneider Electric’e ait özel bir teknoloji bulunuyor. Bu teknoloji sayesinde kesintisiz güç kaynağı sisteminin çıkışında WFISS Class 1’de kalarak yüzde 99 enerji verimliliği sağlıyoruz. Galaxy serisi UPS sistemlerini, Dünyanın en yüksek enerji verimliliğine sahip UPS’i olarak tanımlıyoruz. Bu seriyi belli bir güç aralığında 10 kVa ile 1500 kVa aralığındaki tüm ürün grubu için bu teknolojiye sahip ürün grubumuzu sektöre tanıtacağız. Dolayısıyla Galaxy serisi UPS’leri ve ECOnversion teknolojisini 2019 yılında ön plana çıkarmayı hedefliyoruz.


“UPS SERİSİNDE 4 LEVEL TEKNOLOJİSİNİ KONUŞUYORUZ”

3 Level UPS, sektör için önemli bir teknolojidir. Özellikle çıkış güç faktörü enerji verimliliği konusunda oldukça yüksek teknik değerleri getiriyor. Tabii ECOnversion teknolojisine sahip ürün grubuna sahip olduğumuz gibi, 3 Level teknolojisine sahip ürünlerimizde bulunuyor. 3 Level konusunda 2018 yılında Easy serisi UPS grubunu lansmanını yapmıştık. Easy serisi UPS grubumuz 10 – 40 kVA aralığına hitap ediyor. 2019 yılında ise bu genişlik 220 kVa’ya kadar çıkacak. 3 Level teknolojisinin verimlilik avantajı olduğunu söyledik ama bir önce ECOnversion teknolojisinden bahsettim. E conversion patentli bir teknoloji fakat ECOnversion özelliğine sahip Galaxy serisi UPS sistemimize biz 4 level inverter teknolojisi kullanıyoruz. Yani 3 Level verimliliği yüzde 96’lar seviyesine çıkartabiliyor aynı mantıkla bu sefer çok daha düşük gerilim, çok daha yüksek verim, daha düşük kayıplı elemanlar kullanmamızı sağlıyor. Buna ilaveten gerilim çok düştüğü inverterde kullandığımız yarı iletken elemanların FIT değerleri çok yüksek oluyor. Yani üzerindeki elektriksel stres az olduğundan dolayı, klasik 3 level sistemlere nazaran arıza yapma olasılığı azalıyor. Bizim için en düşük verimli UPS’imiz 3 Level seviyesinde diyebiliriz.