SolarEdge, daha fazla güçlü üretilmesini, gelir elde edilmesini ve sistem performansının daha iyi izlenilmesini sağlıyor. SolarEdge sağladığı avantajları daha fazla güç, daha fazla gelir ve iyi takip olarak özetliyor. 

ÜRETİMİ ARTIRMANIN YOLU 

SolarEdge her panelden maksimum enerji üretimi için paneller arasındaki uyumsuzluktan kaynaklanan güç kayıplarını azaltıyor. Panellerde oluşabilecek uyumsuzluk nedenleri arasında kirlenme, kısmi gölgelenme, kar, kuş pisliği ve imalat farklılıkları yer alıyor. Panel seviyesinde güç optimizasyonu ve tasarım esnekliği sayesinde daha fazla panel monte edilebiliyor, bu da üretimi arttırarak yatırım geri dönüşüm süresini kısaltıyor.

DİZAYN İLE MALİYET TASARRUFU 

Esnek tasarım özelliği, sadece daha fazla panel montajı ve daha fazla güç üretimiyle sınırlı kalmıyor. SolarEdge teknolojisi aynı zamanda, daha uzun diziler sayesinde daha az elektrik bağlantı kablosuna, birleştirici kutuya ve sigortalara ihtiyaç duyuruyor, bu da yüzde 50’ye varan oranda maliyetten tasarruf elde edilmesini sağlıyor. 

TASARRUFLU BAKIM İMKANI 

Yatırımların daha güvenilir hale gelmesini sağlayan SolarEdge, tasarruflu bakım ve işletim imkânıyla da yatırımcısına avantajlar sunuyor. 25 yıl boyunca ücretsiz panel düzeyinde izleme sayesinde yatırım kontrolü, panel seviyesinde performans görüntüleme, uzaktan bakım ve işletim daha kolay hale geliyor. Panel, dizi ve sistem düzeyinde gerçek zamanlı izleme ile sahaya daha az ziyaret yapılması sayesinde daha az zaman harcanıyor ve daha yüksek çalışma süresi yaratılıyor. Ayrıca tüm sistem telefon veya tablet üzerinden anlık olarak takip ediliyor. 

YENİ TEKNOLOJİLERLE UYUMLU 

Yüksek maliyetlerle hayata geçirilen projelerin korunması ve uzun süre yüksek verimle çalışması için projelerin yeni teknolojiler ile uyumlu olması gerekiyor. Bu sebeple de SolarEdge, garanti bitiminde düşük maliyet ile eviricilerin yenilenmesi, ileri teknolojili modüllerle uyumluluk, yeni modüllerin aynı dizideki eski modüllerle beraber kullanılması ile sistem genişletme imkânı konusunda destek sağlıyor. SolarEdge güç optimizerleri 25 yıllık, eviriciler ise 12 yıllık standart garanti ile geliyor.