İSTANBUL (AA) - Schneider Electric tarafından 7 şehirde, toplam 8 farklı etkinlik ile endüstride dijital dönüşümü sağlamlaştıracak olan  "İnovasyon Yolda" adlı etkinlik serisi kapsamında yolculuğuna başlayan "İnovasyon Tırı", Eskişehir OSB'de endüstrinin liderlerini bir araya getirdi.

Konuyla ilgili olararak Schneider Electric tarafından yapılan açıklamaya göre, firmanın küresel çapta bilgi birikimi ve yenilikçi teknolojilerini Türkiye'ye taşıyan İnovasyon Tırı ve seminer programı buluşmasında yiyecek ve içecek sektöründe akıllı, güvenli ve sürdürülebilir üretim konusu masaya yatırıldı.

Enerji yönetimi ve otomasyonun dijital dönüşümünde dünya çapında uzman olan Schneider Electric, Türkiye'de enerji verimliliği, akıllı üretim ve dijital dönüşüm çalışmalarına güç katmak amacıyla "İnovasyon Yolda" adlı bir etkinlik serisi dgerçekleştiriyor.

Bu kapsamda 7 şehirde, toplan 8 noktada buluşmalar gerçekleştirmek amacıyla yola koyulan İnovasyon Tırı 7 Ekim tarihinde Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi'nde endüstrinin liderlerini buluşturdu.

Schneider Electric, İnovasyon Tırı ve seminer programı ile yiyecek ve içecek sektöründe akıllı üretim ve dijital dönüşüm yolculuğunu aydınlatacak teknoloji ve yol haritalarını paylaştı.

Buluşmalarda Schneider Electric İnovasyon Tırı, katılımcılara birbiriyle haberleşen ürünler ve nesnelerin interneti (IoT) tabanlı yazılımları deneyimlemenin mümkün olduğu özel bir ortam sağladı.

Gerçekleştirilen seminer programında ise Schneider Electric konuşmacıları uluslararası çapta bir deneyimi ve öncü teknolojilere dair gelişmeleri paylaştılar. Schneider Electric uzmanları, yiyecek ve içecek uzmanlarının yüksek verimlilik ve karlılık ile işleyen dijital ve akıllı üretim merkezleri için yeni yol haritaları hazırlamalarına da destek oldular.

Türkiye ekonomisinde oldukça önemli bir rol üstlenen ve şu anda 400 milyar TL'lik bir büyüklüğe uvaran yiyecek ve içecek sektörü Endüstri 4.0 ve dijital dönüşüm ile birlikte kritik bir aşamadan geçiyor. Standartlara uyumluluk, değişen tüketici ihtiyaçlarına uygun olarak üretimde çeşitlilik, sıkı rekabet ve iş gücü dinamikleri üretici firmaları gün geçtikçe daha verimli olmaya zorluyor.

Bu kapsamda Schneider Electric, Türkiye'nin önemli yiyecek ve içecek üretim merkezlerinden birisi olan Eskişehir OSB'de, dijital dönüşümün üretim süreçlerine etkilerini ve üretimlerini daha bağlı ve daha akıllı teknolojilerle optimize edip üretkenliği ve karlılığı artırmanın yollarını paylaştı. Akıllı üretim, akıllı tesis, ürün ve marka güvenliği konularında küresel çapta yeni nesil teknolojilerin tanıtıldığı buluşmada şirketin EcoStruxure çözümleri yoğun ilgi gördü.

Schneider Electric'in IoT tabanlı açık, farklı marka ürünlerle çalışabilen otomasyon çözümü platformu olan EcoStruxure, yiyecek ve içecek üretiminde sürdürülebilirliği, verimliliği ve izlenebilirliği iyileştirmek amacıyla değer zincirinin her adımında dijital dönüşüm imkanı sunuyor. Böylece, kullanıcılarına güvenlik, güvenilirlik, verimlilik, sürdürülebilirlik ve bağlanabilirlik sağlıyor.

Haberleşen ürünler, uç kontrol ve uygulama, analitik ve servisler katmanlarından oluşan EcoStruxure mimarisi Iot'un yanı sıra haberleşme ve bulut teknolojileri, büyük veri analitiği ve siber güvenlik gibi teknolojileri kullanıyor. Böylelikle tüm katmanlarda dijital dönüşüme hizmet ediyor.

Schneider Electric İnovasyon Tırı 11 Ekim tarihinde Bursa Organize Sanayi Bölgesi ve 16-17 Ekim tarihleri arasında ise İzmir Tepekule Kongre Merkezi Otopark Alanı'nda ziyaretçileriyle bir araya gelecek.