İSTANBUL (AA) - Schneider Electric, Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı COP25’teki güçlü varlığıyla iklim değişikliğiyle mücadelede rol model olma kararlılığını bir defa daha gözler önüne serdi.

Schneider Electric tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamaya göre, firma, bu sene İspanya’nın başkenti Madrid'de düzenlenen uluslararası buluşmada faaliyetlerini karbondan arındıran ve müşterilerinin faaliyetlerinden kaynaklanan karbon emisyonlarını azaltmalarını sağlayan hizmet ve çözümleri ile katıldı.

Firma, aynı zamanda açıkladığı taahhütlerle de bu hizmetlerini iklim değişikliği ile mücadele için kullanma kararlılığının altını çizdi. Bu konu şirketin “1,5°C İş Taahhüdü- Tek Geleceğimiz” kapsamındaki İklim Haftası sırasında açıkladığı planlarına da yansıdı.

Schneider Electric’in mevcut taahhütlerinde yapmış olduğu değişiklikler ise 2050 senesi itibariyle tedarik zincirinde net-sıfır emisyon için tedarikçileriyle birlikte çalışmak, Onaylanmış 1,5°C Bilim Temelli Hedefi (SBT) doğrultusunda 2030 senesi itibariyle net-sıfır operasyonel emisyona ulaşmak ve kapsam 3 emisyonlarını yüzde 35 azaltmak, en geç 2025 yılı itibariyle tüm operasyonlarını karbon nötr hale getirmek, COP21 karbon nötrlük hedefinde açıkladığı tarihten 5 sene önce, 2025 yılı itibariyle, geniş ekosistemini karbondan arındırmak amacıyla müşterilerinin karbon ayak izlerinde tasarruf etmelerini sağlamak şeklinde sıralandı.

Schneider Electric, son 15 senede çok sayıda farklı metot kullanarak iklim değişikliğiyle mücadeleye büyük katkıd sağladı. Şu ana kadar 24 milyondan fazla kişinin elektriğe erişimini sağlayarak sosyal bir etki yaratan firma, aynı zamanda müşterilerini düşük karbon ve verimlilik hedeflerine ulaşmaları anlamında destekledi. Ayrıca operasyonlarında kendi enerji yönetimi ve endüstriyel otomasyon çözümlerini uygulayarak iklim değişikliğiyle mücadele anlamında önemli aşamalar kaydetti.

Bu yılın Schneider Sürdürülebilirlik Etkisi sonuçları da bunu doğruluyor. Buna göre bu yıl müşteri tarafında 70 milyon tondan fazla karbon tasarruf edildi. Nakliyede karbon verimliliği yüzde 8,8 artırıldı. Grup, dünya çapında enerji tüketiminin yüzde 45'ini yenilenebilir kaynaklardan sağladı ve döngüsel tekliflerle 77 bin tondan fazla birincil kaynağın tüketimini engelledi.

Bu kapsamda Schneider Electric ürünlerinin kullanım ömrünü uzatacak şekilde bakımlarının yapılmasını, onarımını ve yenilenmesini sağlayan iş modelleri sunuyor. Kullanım ömrü sonunda ise bu ürünlerin yeniden işlenmesini mümkün kılan döngüsel tekliflerle inovasyonu hızlandırıyor.

2015 senesinden beri yana şirketin ecoDesign WayTM programları AR-GE stratejilerinin temelini oluşturuyor. Bu strateji, tasarım olarak döngüsel tekliflerin tasarlanmasını ve müşteriler için ilave çevresel avantajların sağlanmasını içeriyor.

Schneider Electric, 2020 döngüsel hedefleri ise global satışların yüzde 75'ini yeni Green Premium programına dahil etmek, 200 adet sıfır atık etiketine sahip tesis sayısına ulaşmak, geri dönüştürülmüş veya belgeli kaynaklardan elde edilen nakliye ambalajı ve paleti oranını yüzde 100’e çıkarmak, ECOFIT, geri dönüşüm ve geri alma programları sayesinde birincil kaynak tüketiminde 120 bin metrik ton tasarruf sağlamak olarak sıralandı.