Elektrik dağıtım ve perakendeciliği alanında faaliyet gösteren Enerji Enerji, mali tablolarını açıkladı. Açıklanan rakama göre 2018 yıl sonunda 3.845 milyon TL konsolide faaliyet geliri yarattı ve gelirini yüzde 50 oranında arttırdı. Bu büyüme rakamıyla birlikte ise 2018 yılı için belirlemiş olduğu 3,0 -3,3 milyar TL Faaliyet Gelirleri hedefini büyük ölçüde aşarak net karını 730 milyon TL’ye yükseltti. Borsa İstanbul’da işlem görmeye başlayan Enerjisa Eneri, 8 Şubat 2018 tarihi itibariyle 2018 yılında Türkiye’nin TL bazında en büyük özel sektör halka arzı gerçekleşti. Bu gelişmeyle birlikte hisselerin yüzde 20’si halka açılırken toplamda 4,8 kat talep arttı. Enerjisa Enerji, elektrik dağıtım sektöründe faaliyet gösteren bir şirket olarak bir ilk yarattı. 

ENERJİSA ENERJİ CFO’SU SASCHA BİBERT

“Enerjisa Enerji olarak, uzun vadeli ve sürdürülebilir başarı elde edebilmek için, makroekonomik trendleri ve regülasyon değişimlerini her dönem yakından takip ederek, etkin risk yönetim politikaları geliştiriyoruz. Bu sayede, Şubat 2018’de gerçekleşen halka arzımızı takiben, başarılı finansal ve operasyonel performansın devamını sağlayarak 2018 yılında hedeflerimizi aştık ve hissedarlarımız için reel bir büyüme yarattık. Bu başarıda en büyük katkı kuşkusuz çalışanlarımızındır.” dedi.

ENERJİSA ENERJİ CEO’SU ZİYA ERDEM 

2018'de, dağıtım şebekesinin kalitesini iyileştirmenin yanı sıra, teknik ve ticari kayıpları önlemek için yasal düzenlemelerdeki beklentilerin üzerinde bir yatırıma imza atan Enerjisa, fiziksel ve dijital kanallar aracılığıyla satış sonrası hizmetleriyle de 9 milyonu aşkın müşterisinin güvenilir çözüm ortağı olma hedefiyle çalışmalarına devam etti. Enerjisa Enerji CEO’su Ziya Erdem “Enerjisa Enerji olarak hem yatırımcılarımıza hem de diğer tüm paydaşlarımıza, en yüksek faydayı sağlamayı amaçlıyoruz. Finansal dalgalanmaların yaşandığı 2018 yılını da çevik bir yönetim anlayışı ve doğru taktiksel hamlelerle başarılı bir şekilde tamamladık. Bu başarıda kuşkusuz düzenleyici çerçevenin sürekli destekleyici olması, öngörülü risk yönetimimiz, güçlü müşteri ilişkilerimiz ve yetkin ekibimizin payı çok büyük. Bu başarılı sonuçların ardından, Yönetim Kurulumuz Olağan Genel Kurul’a hisse başına 40 kuruş temettü ödenmesini önerecektir.” dedi. Finansal sürdürülebilirlik, öngörülebilirlik ve serbestleşmenin enerji sektörünün öncelikli konuları arasında yer alacağını belirten Ziya Erdem, “Biz de Enerjisa Enerji olarak öncü ve lider bir şirket olmanın getirdiği sorumluluklarımızın bilinciyle hareket ederek, her dönemde çağın önüne geçmeyi hedefliyoruz. Halka arz zamanında ortaya koymuş olduğumuz orta ve uzun vade hedeflerimize uyumlu olarak, 2019 yılında da kesintisiz ve sürdürülebilir enerji sağlamak için çalışmalarımıza devam edeceğiz.” dedi.