ANKARA (AA) - Boğaziçi Elektrik Dağıtım AŞ (BEDAŞ) tarafından bu sene ikinci kez gerçekleştirilen "Yarı Zamanlı Mühendislik Programını" tamamlayan toplam 15 öğrenci şirketin farklı departmanlarında göreve başladığı açıklandı.

Konuyla ilgili olarak BEDAŞ tarafından yapılan açıklamada, elektrik dağıtım sektöründe nitelikli çalışan yetiştirmenin amaçlandığı belirtildi.

BEDAŞ İnsan Kaynakları Direktörlüğü tarafından dönem başında kariyer portalları aracılığıyla başvuruların alındığının belirtildiği açıklamada, 500'ün üzerindeki başvurudan 80 öğrencinin programa dahil edildiği bildirildi.

Açıklamada görüşlerine başvurulan, BEDAŞ İnsan Kaynakları Direktörü Gaye Küçükkaya, 6 ay süren çalışmanın neticesinde programıbitiren öğrencilerin teknik anlamda farkındalıklarını artırdığını söyledi.

Program kapsamında her sene çok daha fazla öğrenciye ulaştıklarına dikkat çeken, Küçükkaya, bu ve buna benzer projeleri faliyete geçirerek üniversitelerden mezun olmaya hazırlanan öğrencilere her sene daha fazla kariyer fırsatı sunmayı ve yakalanan bu sinerjiyi sürdürebilir kılmayı amaçladıklarını söyledi.