Rüzgâr enerjisinde Türkiye’nin öncü ve lider kuruluşlarından Borusan EnBW Enerji’nin ilk hizmete soktuğu rüzgâr enerji santrali olan Bandırma RES 10 yıldır Türkiye için yeşil enerji üretiyor. Bandırma RES’in 10’uncu yaşı özel bir etkinlikle kutlanırken, çalışanların ve çocuklarının isimleri tesisin türbinlerine verildi. Portföyünün tamamı yenilenebilir enerji kaynaklarından oluşan ve rüzgâr enerjisinde lider olma hedefiyle çalışmalarını sürdüren Borusan EnBW Enerji, ilk rüzgâr enerjisi üretim tesisi olan Bandırma RES 10’uncu yaşını kutluyor. Bu vesileyle düzenlenen özel etkinliğe çalışanlar ve aileleriyle Borusan EnBW Enerji üst yönetimi katıldı. Tesisteki 29 türbine çalışanların ve çocuklarının isimleri verildi. 

BANDIRMA RES TÜRKİYE’YE HİZMET EDİYOR

10. yılını dolduran Bandırma RES’in doğum günü, Bandırma RES çalışanları, Borusan EnBW Enerji üst yönetimi ve türbinlere isimleri verilen çalışanlar ve aileleriyle kutlandı. Türbinlere isimleri verilenler aileleriyle birlikte isimlerinin yazdığı türbinler önünde hatıra fotoğrafları çektirdi. Borusan EnBW Genel Müdürü Mehmet Acarla etkinlikte yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Türkiye’nin 18’inci rüzgâr enerji santrali olarak ülkemizin hizmetine sunduğumuz Bandırma RES bugüne dek 2,3 milyar kWh elektrik üreterek 950.000 hanenin yıllık enerji ihtiyacını karşıladı. 91,1 MW kurulu gücü olan tesisimizle yılda yaklaşık 300 milyon kWh elektrik enerjisi üreterek 120.000 hanenin yıllık elektrik ihtiyacını karşılıyoruz. Böylece yıllık yaklaşık 165 bin ton karbon salımını engelliyoruz. Bu bakımdan Türkiye’ye çok önemli bir hizmet sunuyoruz. Bu başarı ekip olarak ortaya koyduğumuz üstün çalışmanın sonucudur. Şirketimizde başlattığımız “Adın Rüzgâr Türbininde Yaşasın” uygulamamız kapsamında 3 yılını dolduran çalışanlarımızın kendi adlarını ya da diledikleri takdirde çocuklarının isimlerini türbinlerimize veriyoruz. Şimdiye kadar şirket çapında 120, bu tesisimizde ise 29 türbinimize bu şekilde isim verdik. Bu isimler tarihe düşülen birer kayıttır. Daha aydınlık ve temiz bir gelecek için ortak hedefimize birlikte yürüdüğümüz bu yolda, bütün çalışma arkadaşlarımızla gurur duyuyor ve yarınlara güvenle bakıyoruz.” Türkiye’nin ilk LEED Gold Sertifikalı RES tesis kontrol binasına sahip olan Bandırma RES Türkiye’nin en büyük enerji ve çevre fuarı ICCI kapsamında düzenlenen ICCI 2011 Enerji Oscar Ödülleri’nde Yenilenebilir Enerji alanında Rüzgâr kategorisinde Oscar Ödülü’ne de layık görüldü.

ENERJİ SEKTÖRÜNDE BİR BAŞARI ÖYKÜSÜ

Bandırma RES’i Türkiye enerji sektörünün hizmetine sunan Borusan EnBW Enerji bu yıl 10’uncu yılını kutluyor. 10 yılda toplam kurulu gücünü 45 MW’tan 505 MW düzeyine çıkartarak tam 11 kat büyüyen şirket Türkiye’nin yenilenebilir kaynaklarını geliştirirken, doğal kaynakların ve çevrenin korunmasına da önemli katkılar yapıyor. Halen 11 yenilenebilir enerji tesisi ve toplam 1.150 MW düzeyinde portföyü bulunan Borusan EnBW Enerji Eylül 2009 – Haziran 2019 arasında 6,6 milyar kWh enerji üreterek toplam 2,5 milyon hanenin yıllık elektrik ihtiyacını karşıladı. Şirketin 2018 yılındaki üretimi ise 1,4 milyar kWh düzeyinde gerçekleşti. Halen yatırım aşamasında, finansmanları sağlanmış, 210 MW’lık iki RES projesi bulunuyor. Yapılan ihalelerden kazandığı ve satın aldığı tüm projeleri izin süreçlerinin tamamlanmasını takiben hızla devreye alan Borusan EnBW Enerji, yenilenebilir enerji sektörünün ciddi yatırımcıları arasında yer alıyor.