Ak Gıda Enerji Proje Müdürü Erdal Yılmaz, Ak Gıda’nın günlük 5 bin ton süt işletme kapasitesine sahip olduğunu belirtti. 
Öncelikle tesislerinde hangi alanda ne kadar enerji harcadıklarını ölçtüklerini belirten Yılmaz, “Elektrik faturanızı detaylı bir şekilde incelemek, basitleştirip görselleştirerek hangi bölümlerde ne kadar enerji harcadığınızı bilmelisiniz. En fazla enerji harcanan üretim alanların belirlenmesi verimliliğe nereden başlanacağını gösterir. Örneğin soğutmada yüzde 36 enerji harcıyorsanız, verimliliğe de buradan başlamalısınız” dedi. 

Enerji verimliliği konusunda hedef belirlenmesi gerektiğini belirten Yılmaz, “Üretim yapılan sektör, bu sektördeki girdi ve çıktılar, ülke genelinde sektörün durumunu bilmek gerekir. Ürettiğiniz ürünleri bilmek ve de üretim prosesini bilmek ise bir diğer önemli unsur. Neyi nasıl ürettiğinizi bilmelisiniz.” Dedi. Örnek olarak üretimdeki atıkların karakteristiğinin verimlilik açısından çok şey ifade edebileceğini açıklayan Yılmaz, “Enerji yoğunluk haritasının çıkarılması gerekiyor. Ayrıca diğer ülkelerde sektörünüzde nasıl bir üretim yapıldığını, ne kadar enerji harcadıklarını bilmek gerekir. Bu ülkelerle kendi değerlerinizi karşılaştırın. Sonrasında ise hedefinizi belirleyin.” şeklinde sözlerine devam etti.