Şişecam, Bulgaristan Yatırım Ajansı'nın gerçekleştirdiği “Yılın Yatırımcısı Ödülleri” kapsamında “Sürdürülebilir Yatırım Ödülü”ne layık görüldü.  Şişecam’a uzun vadeli ve etkili yatırımlarından dolayı verilen ödül, Şişecam Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kırman’a Başbakan Yardımcısı ve Turizm Bakanı Mariana Nikolova tarafından takdim edildi. 
Bulgaristan Ekonomi Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Bulgaristan Yatırım Ajansı tarafından bu yıl  15’inci kez düzenlenen “Yılın Yatırımcısı Ödülleri” için adaylar ülkedeki Bakanlıklardan, Valiliklerden ve ekonominin her alanından kurumlar tarafından belirlendi. Bilgi işlem teknolojilerinden sağlık sektörüne kadar birçok farklı alandan 60’ın üzerinde aday, jüri üyeleri tarafından değerlendirildi. Ödül programı kapsamında bu yıl ilk kez değerlendirmeye alınan “Sürdürülebilir Yatırım Ödülü” kategorisinin kazananı da Şişecam oldu.

TÜRKİYE VE BULGARİSTAN ARASINDAKİ EKONOMİK İLİŞKİLERİN GELİŞMESİNE ÖNEMLİ KATKILAR SAĞLIYORUZ

Ana faaliyet alanlarında dünyanın en büyük üç üreticisinden biri olma hedefleri doğrultusunda yatırımlarını ve büyümelerini sürdürdüklerini, dört kıtada 14 ülkede 43 tesis ve 22 bin çalışanlarıyla faaliyet gösterdiklerini belirten Şişecam Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kırman, Şişecam'ın bugün Avrupa’nın düzcam alanında lider, cam ev eşyası alanında da ikinci büyük oyuncusu olduğunun altını çizdi. Bulgaristan'ın gerek yatırımları gerekse Avrupa Birliği pazarlarına açılan ilk kapıları olması nedeniyle Şişecam’ın önem verdiği ülkeler arasında yer aldığının altını çizen Kırman, bugün düzcam, otocam, cam ev eşyası ve kimyasallar alanlarında üretim faaliyetleri gösterdikleri Bulgaristan’da faaliyetlerine sürdürülebilir değer yaratarak büyüme vizyonları doğrultusunda devam ettiklerinin altını çizdi. (AA)