E-ticaret sektörü, son dönemde hızla gelişen ve büyüyen bir sektör. Ticaret Bakanlığı’nın verileri doğrultusunda, e-ticaret hacmi 2020 yılının ilk 6 ayında 2019 yılının aynı dönemine oranla yüzde 64 artarak 91 milyar 700 milyon liraya ulaştı. Öyle ki sektör, pandeminin olumlu yönde etkilediği, tetiklediği sayılı sektörler arasında ilk sıralarda yer alıyor.

E-ticaret sektörü depolarında süreleri kısaltmak, rekabette öne çıkan bir etken. Sektörde yüksek ölçekli iş yapan şirketler ise, depo sayımına ve depo optimizasyonuna odaklanıyor.

Ancak uzmanlar, her ne olursa olsun, sektördeki depoların öncelikli görevinin, ürünlerini e-ticaret müşterisinin yakınına getirmelerinin ve aynı gün teslimatı hedefleyenler içinse, dağıtım merkezlerinde ürünlerin toplama hızını arttırmak için ürün/stok adres atamalarının optimum şekilde yapılmasına dikkat çekiyorlar.

***

Bu ay kapak konumuz “E-Ticaret Sektörü Depoları”. Kapak konumuz dahilinde İncehesap.com firmasının deposunu mercek altına aldık. Modüler paketleme masaları
ile paketleme hızı ortalamalarını yüzde 80 arttırdıklarını belirten İncehesap.com Kurucu Ortağı Nurettin Erzen, yakında hayata geçirmeyi planladıkları konveyör sistemi sayesinde ürün toplama ve ürün çıkışı süreçlerini en hızlı şekilde gerçekleştireceklerini söyledi.

Bu ay “Depo Ürün ve Sistemleri” sayfalarımızda ise; AGV, RFID Teknolojileri, Sensör, Otomatik Tartım Sistemleri.