Son iki yıldan beri Endüstri 4.0 ve beraberinde dijital dönüşüm kavramları ülke sanayicisinin gündemini oluşturuyor. Dünyanın hızla adapte olmaya çalıştığı bu yeni üretim kavramı için Türkiye'de üniversitelerden sanayi odalarına, fabrikalardan otellere kadar birçok mekanda iki yılda sayamadığımız kadar çok etkinlikte neden Endüstri 4.0 trenini kaçırmamamız gerektiği anlatıldı ve halen de anlatılmaya devam ediliyor. Büyük ölçekli işletmeler çok hızlı biçimde aksiyon almaya başlasalar da ülke sanayisinin çoğunluğunu oluşturan KOBİ'ler için bu süreçlere geçiş çok da kolay değil zira "Ne" olduğu anlaşılsa da "Nasıl ve Nereden" başlamaları gerektiği halen birçok KOBİ için kocaman bir soru işareti... 

İşte bu soru işaretlerini kaldırmaya yönelik olarak Hyatt Centric'te düzenlenen Akıllı Fabrika Günleri etkinliğinde, "Endüstri 4.0 yolculuğu nasıl başlamalı ve nasıl devam etmeli?" konusu masaya yatırıldı. İvmelenerek artacak dijitalleşme süreçlerinde KOBİ'lerin talebini karşılayacak fikir üreticilerinin ve danışmanların yetiştirilmesinin gerekliliğine vurgu yapılan etkinlikte; kaliteyi, operasyon süresini ve maliyetlerini düşürmek isteyen her KOBİ'nin üretimden/makinalarından bir an önce datalarını toplamaya ve bu data üzerine analizler yap(tır)maya başlamaları gerektiği vurgulandı.  Detaylara kapak haberimizden ulaşabilirsiniz. 

***

Ayın Röportajı'nda Endüstri 4.0 sürecine, geliştirdikleri yazılım çözümleri ile katkı sunmaya hazırlandıklarını söyleyen Pilz Türkiye Genel Müdür Yavuz Çopur'u ağırladık. “Bizim vizyonumuz 'Yarı Otonom' çalışan çözümler üretebilmektir. Bu amaçla Pilz Türkiye olarak bir Türk yazılım şirketi ile partnerlik kurduk ve Endüstri 4.0’a yönelik yazılım Ar-Ge projelerimize başladık.” diyen Yavuz Bey ile keyifli bir röportaj yaptık. 

*** 

Sektördeki önde gelen oyuncuların Endüstri 4.0 dönüşümüne olanak sağlayan birbirinden farklı inovatif çözümlerine yine Aralık 2017 sayımızın içeriğinde yer verdik.  

Keyifle okumanız dileğiyle…