Alman teknoloji devi Bosch, Türkiye'de Endüstri 4.0 ile ilgili organizasyon çalışmalarını Bursa fabrikalarından başlatarak, bakım maliyetlerinden tasarruf ettiren, üretim kapasitesini artıran projelerden üçünü devreye aldı. Termoteknoloji iş kolunda faaliyet gösteren Manisa Fabrikası'nda ise özellikle lojistik süreçlerinde otomasyon, dijital fabrika ve büyük veri uygulamaları projelerini hayata geçirdi.

Mal kabul alanında kullanmaya başlanan  RFID (Radyo Frekans Dalgası Yayan Etiket) uygulaması ile gelen malzemelerin üzerine RFID etiketi yapıştırılması yoluyla malzeme giriş hareketinin otomasyonunun sağlandığı Manisa fabrikasında, eskiden barkod okutma ile yaklaşık 3 dakikada yapılan bir paletlik malzeme giriş işlemi tamamen ortadan kaldırılmış.  Detaylar Bosch Türkiye Nesnelerin İnterneti (IoT) & Endüstri 4.0 Koordinatörü Mustafa Ayhan ile yaptığımız röportajın yer aldığı "Akıllı Fabrikalar" köşemizde…

            ***


Makina üreticileri ve ihracatçıları Endüstri 4.0'a, diğer birçok sektörün aksine, bu üretim vizyonunun  çıkış noktası olan ülkelerle geliştirdiği ortak projelerle kaynağında hazırlanıyor. Bu amaçla Türkiye, Almanya ve Polonya işbirliğiyle hayata geçen “Makina Sektöründe Üretim Tekniklerinde Modern Yaklaşımlar” projesinin detaylarına Kapak Özel Haber'imizden ulaşabilirsiniz. 

Makina İmalatçıları Birliği tarafından ERP, MES Komitesi ve FESTO’nun desteğiyle düzenlenen, makina sektöründe Endüstri 4.0 ile yaşanacak değişimlerin tartışıldığı "Endüstri 4.0 ve Akıllı Fabrikaların Yol Haritası Zirvesi"yle ilgili detaylara da aynı bölümden ulaşabilirsiniz. 

Ayın Röportajı'nda Endüstri 4.0 dünyasında makinaların kişisel tasarım ve hizmet düzeyine ulaşacağını söyleyen Festo Satıştan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Ansgar Kriwet'i konuk ettik. 

***

Yine sektördeki önde gelen oyuncuların Endüstri 4.0 dönüşümüne olanak sağlayan birbirinden farklı inovatif çözümlerine Nisan 2017 sayımızın içeriğinde yer verdik.  

Keyifle okumanız dileğiyle…