Herkese merhabalar… Eylül sayımızla karşınızdayız. Yaz ve bayram tatillerinin ardından eylül ayıyla birlikte, yılın hareketli ayları başlıyor. Fuarlar, ikili görüşmeler ve yeni yıl planları yavaş yavaş netleşmeye başlıyor.

Bu ayki kapak konumuz seramik sektörü. Türk vitrifiye sanayisi dünyanın en büyük üreticilerinden bir tanesi. Temmuz ayında ihracatını en çok artıran sektörler arasında bulunan sektörde yüzde 23,5’lik bir artış gerçekleşti. Sektör devam eden istikrarıyla ihracata katkı sağlamaya devam ediyor. İnşaat sektörünün büyümesine paralel olarak, bu doğrultuda sektörün büyüyeceği öngörülüyor.

Peki sektördeki depolarda neler öne çıkıyor? Öncelikle stoklamanın sistematik ve planlı bir şekilde yapılması ve sevkiyatın hızı önem taşıyan faktörlerin başında geliyor.

Üreticiler ise depolarında sahayı daha verimli kullanmak adına zemin düzenlemenin yanı sıra saha genişletme çalışmalarıyla, stoklamayı daha sistemli hale getiriyor ve sevkiyatı daha hızlı gerçekleştirebiliyorlar. Böylelikle ürün ve ebat çeşitliliği bulunan üreticiler, depolardaki muhtemel sorunların işin en başından önüne geçmiş oluyor. Ayrıca siparişlerde gecikmelerin ve aksamaların önüne geçme noktasında depolama yazılımlarının altını çizmek gerekiyor.

Bu ayki kapak konumuz kapsamında Çanakkale’de konumlanan Etili Seramik firmasının Üretim Müdürü Nazım Savaş ile depolama süreçlerini ve yatırımlarını konuştuğumuz bir röportaj gerçekleştirdik. Depo yatırımları ile stoklama ve sevkiyatı daha sistemli ve hızlı yapar hale geldiklerini belirten Savaş, fabrikalarında bulunan üç çeşit depo ile ilgili bilgiler paylaştı.

Eylül sayımızda, sektör profesyonelleri ve çözüm sağlayan firmaların yanı sıra sunulan yenilikçi ürün ve çözümleri, güncel trendleri, gerçekleştirilen yatırımları ve sektörden son haberleri bulabilirsiniz.

“Ürün ve Sistemler” sayfalarımızda bu ayki konularımız ise; AIV, Konveyör ve Taşıma Sistemleri, Sensör ve Transmitter, Forklift.

Ekim sayımızda görüşmek dileğiyle, iyi okumalar…