Netcad Eş Genel Müdürü Bahadır Ilgaç ile depo ve üretim dünyası için sundukları yenilikçi yazılım çözümlerini ve faydalarını konuştuk. 

Öncelikle okuyucularımız için kısaca Netcad’i ve 2022 yılı iş gündemini anlatmanızı rica ediyoruz. Nasıl bir yapılanma içindesiniz?  

Merhaba, öncelikle bizlere bu fırsatı vermiş olduğunuz için teşekkür ederim. Netcad, 1989’da mekânsal verinin dijitalleşmesine öncülük etmek üzere kurulan, Türkiye’nin teknoloji alanında çıkardığı, global olma potansiyeline sahip en önemli markalarından biri. Tüm paydaşlarımızın gurur duyması gereken bir başarı hikayesi. Bugün Netcad çözümleri etrafında gelişen Türkiye coğrafi bilgi sistemleri endüstrisi, yerli ve milli teknoloji ile tüm sektörel ihtiyaçlarını karşılayabilir vaziyette. 

2022 gündemimize gelirsek; Netcad, inovasyonla var olmuş ve halen de inovasyon dinamizmini DNA’sında barındırmakta olan bir firma. Son 2 yılda geliştirdiğimiz yepyeni teknoloji platformlarımıza ve bu platformlarımız üzerinde işlev gören yeni ürünlerimize 2022 yılında da yoğun bir şekilde yatırım yapmaya devam edeceğiz. CAD ve GIS platformlarımıza ilave olarak yakın dönemde geliştirdiğimiz IoT platformumuz, yapay zekâ tabanlı görüntü işleme platformumuz ve drone, lidar destekli çözümlerimizle mekânsal verilerin oluşturulması, toplanması ve analiz edilmesine yeni boyutlar kazandırıyor, kullanım alanlarını genişletiyoruz. Özetle 30 yılı aşkın bir süredir olduğu gibi sektörümüzün öncü firması olmaya 2022 ve ilerisinde de devam edeceğiz.

PETLAS GENEL MÜDÜRÜ HAKAN YALNIZ'DAN YATIRIM AÇIKLAMASI PETLAS GENEL MÜDÜRÜ HAKAN YALNIZ'DAN YATIRIM AÇIKLAMASI

Bu yıl kurumsallaşma yolunda bir süredir atmakta olduğumuz güçlü adımları halka arz sürecimizle taçlandırıyoruz. Bu önemli başarı hikayesine bireysel yatırımcıları ortak edecek olmamızdan ötürü hem heyecanlı hem de gururluyuz. Netcad paydaşları ile var olmuş bugüne kadar hep iş birlikçi, paylaşımcı bakış açısı ile değer yaratmayı başarmış bir firma. Yeni paydaşlarımızın da bizlere ayrı bir sinerji katacağını ve halka arz sonrası Netcad’in daha da güçleneceğini öngörüyoruz.

Netcad’i uluslararası arenaya taşıma konusunda ne tür çalışmalarınız var?

Netcad markasını yurtdışı pazarlara taşımayı finansal bir hedeften öte milli bir vazife olarak görüyoruz. Netcad bugün itibariyle yerel bir marka olmakla birlikte yerli pazarda rekabetini tamamen global oyunculara karşı sürdüren bir firma. Bulunduğumuz neredeyse her ürün kategorisinde global rakiplerimize karşı pazar lideriyiz. Önümüzdeki dönemde Türkiye’de olduğu gibi global rakiplerimizle yurtdışı pazarlarda da rekabet edeceğiz. Yakın dönemde almış olduğumuz Turquality marka kabulüyle alacağımız teşvikler yurtdışı pazarlara açılım stratejilerimizi hızlandıracak.

Sanayi alanında sunduğunuz akıllı çözümler nelerdir? 

Netcad olarak üretim sektörünün dijital dönüşüm partneri olmak için yatırımlarımız hızla devam ediyor. Fabrikaların üretim, bakım, depo, iş sağlığı güvenliği ve buna benzer en temel süreçleri, geliştirdiğimiz yazılımlar ve IoT platformumuzla dijitalleştiriyoruz. Bu noktada kullandığımız teknolojiler ile Endüstri 4.0 çalışmaları kapsamında akıllı fabrikalar konseptine hayat veriyoruz ve buna ek olarak sahada yaşanabilecek iş kazalarının önüne geçecek önlemler alabiliyor, süreçlerinin takibini akıllı cihazlar üzerinden 7/24 yapabiliyoruz. Sanayinin ihtiyaç duyacağı her türlü dijital dönüşüm projesine güçlü teknolojik altyapımızla talibiz. 

Akıllı inşaat çözümleriniz hakkında bilgi verebilir misiniz?  

Akıllı inşaat çözümlerimiz ile sektörün projelendirme süreçlerinden başlayıp teslimine kadar olan tüm operasyonların dijital olarak takibini ve yönetimlerini amaçlıyoruz. IoT, görüntü işleme ve dijital veri dönüşüm teknolojileri ile veri girişi yükünü hafifleterek sürecin insan faktöründen bağımsız olarak yönetilmesini, bu sayede müşterilerinin "kaynak", "zaman" ve "kalite" döngüsünde işletebileceği teknolojik altyapıyı kurmuş oluyoruz.

Bu kapsamda proje yönetimi, bütçe ve planlama, hakedişler, saha operasyonları, araç makine parkı yönetimi, ekipman bakım operasyonları, görevlendirme ve onay süreçleri, doküman yönetimi, İSG, bilgi yönetimi, personel yönetimi, hak edişler gibi birçok noktada dijital çözümlerimiz ile hizmet veriyoruz.