Interroll'ün yeni Akıllı Palet Taşıyıcı (SPM) ürünü, endüstriyel üretimde çok sayıdaki uygulama gereksinimlerini karşılamak üzere esnek ve modüler bir palet yönetim sistemi olarak uyarlanabilen ödüllü bir çözüm sunuyor.

YÜZDE 30'LUK VERİMLİLİK ELDE EDİLİYOR

Ürün ile kullanıcılar artık kritik güvenliğe sahip alanlarda manuel olarak yapılan işlerden kaçınmak ve biriktirme, ayırma, sıralama ve taşıma işlemlerini doğru zamanda yürüterek palet iş akışını yönetmek için makina önünde iş süreçlerini otomatikleştirebilecekler.

Böylece makina arıza sürelerinde önemli bir iyileşme sağlanırken, makina üretim hücrelerinin yatırım getirisi de iyileştirilmiş oluyor.

Bu da sadece makinaya malzeme tedariği için maliyetli üretim kesintilerini ortadan kaldırmakla kalmıyor, aynı zamanda operasyon sırasında yaşanabilecek kaza riskini de engelliyor. Bu sayede, manuel operasyona kıyasla yüzde 30'a varan verimlilik sağlanıyor.

SÜRÜCÜSÜZ TAŞIMA SİSTEMLERİ İÇİN İDEAL

İmalat makinalarının yakınında palet taşımayı otomatikleştirmenin yanı sıra Endüstri 4.0 ortamlarında da kullanılabilen üretime yönelik toplama ve sıralama süreçleri için geliştirilmiş bir palet yönetim çözümü olan SPM, bin kg'a kadar olan kutuları veya paletleri taşımak, ayırmak ve sıralamak için tasarlandı.

Örneğin, forkliftler veya otomatik yönlendirmeli araçlar (AGV'ler) için uygun maliyetli bir tamamlayıcı veya ikame olarak kullanılabilen, mobil ve otonom olarak hareket eden bir malzeme akış sistemini temsil ediyor.

Çeşitli modüllerden  meydana gelen çözümün merkezinde, tahriksiz konveyör bölümlerinin altında çalışan ve üzerlerinde duran paletleri hareket ettiren mobil birim bulunuyor (SM1000 Mover). Ray üzerinde hareket eden transfer aracı (SM2000 Transfer Car) ise, paletleri paralel konveyör bölümleri arasında taşıyor.

"VERİMLİLİK POTANSİYELİNDEN YARARLANIYORUZ"

Yeni çözümleri hakkında görüşlerini paylaşan firmanın Ürün ve Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Jens Strüwing, "Dünya pazarında eşi benzeri olmayan bu platform çözümü ile müşterilerimiz ve kullanıcılarımız için, üretime ilişkin palet yönetimi otomasyonunun sunduğu büyük verimlilik potansiyelinden yararlanıyoruz. Kullanıcı dostu 3D çevrimiçi araç olan SPM Layout Configurator & Pallet Flow Simulator, sistemi hızlı ve kolay bir şekilde yapılandırmanın yanı sıra bilgisayarda planlanan operasyonu simüle etmeyi de mümkün kılıyor." diye konuştu.

Söz konusu yenilikçi çözümün esnekliği, kanıtlanmış teknolojilerin kullanımı ve kısa yatırım dönüş süresi, kullanıcıların rekabet güçlerini önemli ölçüde arttırabilmelerine olanak tanıyor.

Firmanın tüm ürünlerinde olduğu gibi, bu ürünün kurulumu, çalıştırılması ve bakımı kolay olması dolayısıyla, modüler tak ve çalıştır çözümü modernizasyon projeleri sırasında bile üretimde uzun kesintiler olmadan çalıştırılabiliyor.

LANSMANDAN ÖNCE İKİ ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLDÜ

REST API ve JSON gibi küresel veri standartlarına dayalı ağ oluşturma yetenekleri, maksimum uyumluluk ve kullanım kolaylığı sağlıyor. Konveyör modülleri, gerekirse çok kolay bir şekilde yeniden yapılandırılabilir olup, yüksekliği ayarlanabilir destekler, sistemin düz olmayan zeminlere bile kurulmasına imkan veriyor.

Resmi lansmanı yapılmadan önce Kırmızı Nokta Ödülü (Red Dot Award) ve IFOY "Lojistiğin En İyisi" Ödülü adayı olan ürün, tasarım kalitesi ve inovasyon derecesi nedeniyle Red Dot 2021 Ürün Tasarımı Ödülü'nü kazandı.

Aynı zamanda Mart 2021'de "Uluslararası İntralojistik ve Yılın Forklift Kamyonu Ödülü (IFOY ÖDÜLÜ)" bağımsız uzmanları tarafından finalist olarak seçildi.