Bebek sahibi olmayı düşünen, bebek bekleyen ve bebeğini büyüten bilinçli ailelere; ihtiyaç duydukları her türlü bilgi, servis, hizmet, yardım ve dostluğu sunmak için yola çıkan ebebek; bugün 46 ilde 121 mağaza ile hizmet veriyor. Marka aynı zamanda bebek bakımında ihtiyaç duyulan ürünlerin hızlı, pratik ve uygun koşullarda temin edilmesine yönelik çözüm sunma düşüncesiyle ebebek.com üzerinden de satışlarını sürdürüyor.

ebebek Türkiye'de hangi ilklere sahip anlatır mısınız?

ebebek.com, bebek ürünleri alışverişi konusunda “Türkiye’nin ilk online mağazası” özelliğini taşıyor. ebebek, internet sitesinden elde edilen başarıyı takiben dünyada az rastlanan ‘click to brick’ iş modelini uygulayarak fiziki mağazacılığa geçiş yaptık ve İstanbul’daki ilk ebebek mağazasını Kızıltoprak’ta hizmete sunduk. ebebek.com sitesi de dahil olmak üzere 46 ildeki 121 mağazamızla anne-babalara hizmet vermeye devam ediyoruz.

SICK ile çalışmaya başlama süreciniz nasıl gerçekleşti?

ebebek’in uzun vadeli planlarını hayata geçirmek için master datamızı güncellememiz gerektiğini tespit ettik. Ölçüm cihazı arayışına girdiğimizde sektörde lider olan ve birçok seçenek ile yanımıza gelip kazan kazan ilişkisini hayata geçirmeye çalışan bir şirket ile karşılaştık. Buradan sonra sürece başlamamız çok da zor olmadı. Projenin zamanında ve minimum hata ile sonuçlanmasından ortaya çıkan ihtiyacımızın tamamını SICK karşılaşmış oldu.

SICK ile olan iş birliğinizden bahseder misiniz? Hangi projeleri birlikte yürütüyorsunuz?

SICK ile iş birliğinden çok kardeş iki şirket gibiyiz. Bu süreçte tüm isteklerimizi karşılamak için uğraşan, her ricamızı hayata geçiren bir ekip bizi karşıladı. Bizim depomuzda iki kısımda SICK makinaları kullanılıyor: Sorter makinasında barkodları okuyan kameralar ve master data için kullandığımız ölçüm makinası.

SICK’in bu alanda sunmuş olduğu hizmetlerden memnun musunuz?

Şirketlerden ürün veya bir hizmet alırken üç şekilde değerlendiriyorum: Ürünlerinin kalitesi , satış sırasındaki anlayışı ve satış sonrasındaki desteği. SICK’de bu üç maddenin üçü de fazlasıyla var. Kendilerine buradan bir kez daha teşekkür ederim.

Gelecek dönem planlarınızı bizimle paylaşır mısınız?

ebebek kuruluşundan itibaren uzun vadeli planları olan ve bu planların büyük bir bölümünü hayata geçiren bir şirkettir. Kendimizi hala start up olarak gördüğümüz için gelecek planları ve bu planları hayata geçirme düşüncesi hayallerimizi süslemektedir. Gelecek dönemde Avrupa’ya açılma ve yeni bir depo kurma gibi çok önemli projelerimiz var.