Türkiye pazarında gittikçe gelişmekte olan dahili lojistik sistemleri için verimliliği artırmak adına tercih edilen ürünler, sistemler ve mühendislik hizmetleri de bu duruma paralel olarak yaygınlaşıyor. AGV (Otomatik Yönlendirmeli Araçlar) Sistemleri, imalat süreçlerinde verimliliği ve güvenilirliği üst seviyelere çekmek, böylece maliyeti ve personel hatalarını en aza indirgemek için modern fabrikalarda gittikçe daha çok tercih edilen uzun ömürlü ve kalıcı bir sistem haline geldir.  Kamyon ve çekiciler ile motor ve motor sistemleri üretimi alanında faaliyet gösteren Ford Otosan'ın Eskişehir, İnönü'deki fabrikasında da verimliliği ve güvenilirliği en üst seviyeye taşımak için AGV sistemine ihtiyaç duyulmuştur. iROB'un uygulamasını üstlendiği bu kablosuz haberleşme sistemi projesinde, 88 bin metrekarelik kapalı alanda kamyon ve çekicilerin parça ve ekipmanlarının, endüktif alüminyum bant takibi ile taşınmasında kullanılacak olan AGV sistemi için güvenilir bir kablosuz ağ kurulumu ihtiyacı doğmuştur.

GSL ÇÖZÜMÜ

GSL, Moxa ürünlerine dair 15 yıllık deneyimiyle, 2016 yılından bu yana iRob’un çözüm ortağı olarak Türkiye'de birçok üretim tesisinin hareketli sistemlerine kablosuz AP/client donanımlarla ağ bağlantısı sağlıyor. Bu kablosuz haberleşme sistemi projesinde de güvenilir bir kablosuz ağ oluşturulması için 32 adet Moxa AWK - 1131A kullanıldı. GSL'nin deneyimli mühendisleri, kurulum ve konfigürasyon aşamasında da teknik destek verdi. 

Moxa’nın AWK-1131A serisi endüstriyel kablosuz AP/client cihazları, 

•    Kompakt boyutları,
•    Turbo Roaming özelliği sayesinde kesinti süresinin milisaniye düzeyinde kalması,
•    Kolay kurulum ve konfigürasyonu ve endüstriyel tasarımı nedeniyle tercih edildi.
AWK serisinin desteklediği patentli Turbo Roaming teknolojisi, AP’ler arası geçiş sırasında kesinti süresinin 150 ms'nin altında kalmasını sağlıyor. Güç ve anten girişlerinde izolasyonla aşırı akıma karşı koruma sağlarken, endüstriyel kompakt tasarımı ortam koşullarına karşı dayanıklılığın yanı sıra kolay montaj imkanı da sunuyor.


Kullanılan Ürünler: Endüstriyel IEEE 802.11n wireless AP/client: Moxa AWK-1131A Serisi