SSE 20 bin çalışanı, 15 milyar pound cirosuyla İngiltere’nin en büyük enerji şirketi. Faaliyetleri içinde güç üretimi, iletimi, dağıtımı, bakım ve tamamlayıcı hizmetler bulunuyor. Şirketin büyüme hızı sektör ortalamasının üstünde. Şirketin hedefleri içinde tesisin çalışabildiği süreyi arttırmak, potansiyel arızaları erkenden fark etmek, geçmiş arızaların tekrar etmesini engellemek, sigorta primlerini düşürmek, işletme sermayesini azaltmak var. 

* * *

PSEG ABD’nin en büyük 10 enerji şirketi arasında. 2 milyon 200 bin elektrik, 1 milyon 800 bin gaz abonesi var. Toplamı 12.000MW’ı bulan santraller işletiyor. Yönetim ekibinin amacı talebe anında karşılık verecek, üretimi fiyatları değişken olan yakıt borsasıyla uyumlaştırarak karlı kılmak. Bunu yaparken ekipmanlarının ömürlerini kısaltmayı hiç istemiyorlar. 

      * *

Mainova AG Almanya’nın en büyük enerji şirketlerinden. Ürün portföyünde elektrik, gaz, ısı ve su bulunuyor. Almanya’da gaz yakıt kullanan kojenerasyon tesisleri ile elektriksel güç üreten firmalar arasında yakıt fiyatlarına dayalı neredeyse günlük bir rekabet yaşanıyor. Enerji kaynakları içinde gazın yanı sıra güneş, rüzgar, kömür ve nükleer çeşitliliği yer alıyor. Mainova’nın yöneticileri bir yandan en ucuz yakıt kombinasyonuna ulaşmayı, diğer yandan güç üretimini maksimum verimlilik ve minimum emisyonla yapmayı hedefliyorlar. 

* *

Üç firma değişik hedeflerine kendilerine esneklik ve performans sağlayan ortak bir yaklaşımla ulaşıyor: Daha fazla dijitalleşme! Dijitalleşme daha fazla veri toplamak ve analiz demek. 

Veri toplama ve analizi firmalara neredeyse yakıtlardan daha fazla güç katıyor.