Türkiye’nin lokomotif sektörlerinin başında gelen çimento, yöneldiği ihracat pazarıyla globalde etkin rol oynuyor. Hedef pazarlarında ise 2019 yılında İsrail, Fildişi Sahili ve Gana yer alıyor. Sektörde yaşanan gelişmeleri 2019 yılının başında TUİK paylaştığı veriyle açıklamıştı. Bu verilere göre klinker ve çimento ihracatında ton bazında yüzde 108 oranında artış yaşanmıştı.  Değer bazında ise yüzde 89’luk büyüme gerçekleştirilmişti. Bu gelişmelerle birlikte çimento sektörünün Ocak ayı ihracat geliri 64 milyar dolar olarak kayıtlara geçmişti.

Bu ay kapak konumuz olarak ele aldığımız çimento sektörü ile sanayide yaşanan gelişmeleri inceledik. Yılda 2 milyon ton çimento üretimiyle dikkat çeken Seza Çimento, kapağımızın konuğu oldu. Fabrikasında baca gazını farin öğütme ve çimento üretimi için geri dönüşüm gerçekleştiren Seza Çimento’nun bir diğer özelliği ise Türkiye’nin en düşük yakıt ve elektrik tüketimine sahip çimento fabrikası olmasıdır. Ürünlerin tamamı robotlar tarafından otomatik numune alınarak RoboLAB kalite kontrol sistemiyle analiz ediliyor. Bu sayede de insan kaynaklı hatalar minimize ediliyor.

Çimento sektörüyle ilgili gelişmeleri inceleyebileceğiniz ağustos sayımızı keyifle okumanızı diliyoruz. 
•••
Ayrıca farklı sektörlerden haberleri hızlıca alabileceğiniz ST Endüstri Radyo ile ilgili yeni bir gelişmeyi de aktarmak istiyorum. Kobilerin Radyosu ST Endüstri Radyo İstanbul’da 105.8 frekansının ardından İzmir’de 102.8 ve Bursa’da 106.7 frekanslarından karasal yayınlara başladı. Yakında da tıpkı İstanbul, İzmir ve Bursa gibi sanayinin yoğun olduğu diğer illerde de ST Endüstri Radyo’yu dijital platformların yanı sıra karasaldan da dinleyebileceksiniz.