Nitelikli konutların hayata geçmesinde çatı ve cephe malzemelerinin rolü nedir? Yeni sayımızda bu sorunun cevabının peşine düştük ve sektörün önde gelen isimlerinden görüş aldık. Son zamanlarda gündeme sıklıkla gelen yangın kazaları, bu konunun daha fazla tartışılması gerektiğini bize hatırlatıyor. Yapı malzemelerinin yangına karşı dayanımı can ve mal güvenliği açısından hiç kuşkusuz çok önemli. Yapılarda özellikle de yüksek yapılarda ve hastane, okul gibi kamu binalarında kullanılan yapı malzemelerinin hangi sertifikalara sahip olduğuna dikkat etmeli, bu sertifikalar tercih edilmesinde önemli bir kriter olmalı! 

2018 yılı birçok firmanın kendi tarihi için önemli. Zira sektörün önde gelen markaları, kendi firma tarihlerinde önemli bir tecrübeye ulaşmış. Birçoğu bu başarıda, disiplinli çalışmanın ve elbette kalitenin rolüne işaret ediyor. Biz de başarılarının her geçen gün daha fazla artmasını dilliyoruz… 

Binaların çatı ve cephelerinde de artık enerji verimliliğinin sağlanması önemli. Cephede kullanılan malzemenin ısı geçirgenlik katsayısı değeri verimliliğin sağlanmasında etkili. Çatıda ve cephede kullanılan ısı yalıtım malzemelerinin bu konudaki rolü zaten su götürmez nitelikte! ST Çatı Cephe dergimizde tüm bu konu başlıklarında detaya indik ve sektör oyuncuları ile keyifli sohbetler ettik.