Dünya şehirlerinde her geçen gün artan trafik sıkışıklığına umut olan gökyüzü, sürücülere de umut ışığı oluyor.

Gökyüzü trafiğinin açılmasıyla beraber, 2030 yılında dünyanın dört bir yanında insanların hava taksilerle 1 milyar yolculuk yapacağı öngörülüyor. 

DAHA DÜŞÜK MALİYETLİ

Büyük bir kısmı pilotsuz çalışacak hava taksiler için çalışmalar yapan Bosch, uçan taksileri hassas ve güvenli bir şekilde kontrol etmeyi sağlayan, yolculukların emniyetli ve güvenli bir şekilde gerçekleşmesine olanak tanıyan sensör kutusu için düğmeye bastı.

Firmanın halihazırda deneyiminin bulunduğu ve yıllarca otomotiv sektörü için geliştirerek üretimini gerçekleştirdiği sensörler, bu nedenle söz konusu çözümün daha düşük maliyete sunulmasına imkan veriyor.

HAYATA NE ZAMAN GEÇECEK?

Firmanın Teknoloji Yöneticisi Marcus Parentis, çözümleri ile birlikte uçan taksilerle sivil havacılığı birçok servis sağlayıcı açısından hesaplı olmasını sağlamayı amaçladıklarını dile getirdi.

Gün geçtikçe büyüyen pazar fırsatlarına inandığını söyleyen Parentis, havacılık ve otomotiv sektörlerinden hava taksisi üreticilerinin yanı sıra hava taşıtları üreten ve paylaşımlı servisler sunmayı amaçlayan startup’lar ile görüşmeler yaptıklarını ifade ederek, “Asıl sorulması gereken soru, uçan taksilerin aktif olarak ne zaman çalışmaya başlayacağı.” dedi.
 
Daha kompakt olan sensörler, tak-çalıştır mantığıyla rahatça hava taşıtlarına monte edilebilecek.