Mitsubishi Electric, tescilli Maisart kompakt yapay zeka (AI) destekli konuşulan dilleri aynı anda tespit edebilen ve anlayan Mükemmel Konuşma Tanıma Teknolojisi’ni (Seamless Speech Recognition) geliştirdi.

Söz konusu teknolojide, firmanın esneklik ve doğruluk sağlayan tescilli derin öğrenme metodundan yararlanılıyor.

BAŞARI ORANI ÇOK YÜKSEK

Az gürültülü bir ortamda gerçekleştirilen testlerde, 5 dilde yüzde 90’dan ve 10 dilde ise yüzde 80’den fazla başarı elde edildi.

Teknolojinin yine eşanlı olarak, benzer ya da farklı dilleri konuşan birden fazla kişiyi de anlayabildiği bildirildi.

TANIMA HASSASİYETİNDE İYİLEŞME SAĞLIYOR

Yeni sistemde uçtan uca konuşma tanıma amacıyla kullanılan firmanın tescilli Hibrit CTC/Dikkat Metodu, konuşma tanıma prosesinin hassasiyetinde önemli oranda iyileşme sağlıyor.

Dikkate dayalı kod çözme ve bağlantıcı zamansal sınıflandırma (CTC) olmak üzere konuşmayı tanımlayabilmek için iki temsili yolla geliştirilen metot, adı geçen yolların avantajlarını destekliyor, dezavantajlarını ise azaltıyor.

FARKLI ORTAMLARDA GELİŞTİRMEYİ SÜRDÜRECEK

Bu teknolojinin, farklı dilleri konuşan ve aynı cihazı kullanan grupların yanı sıra havalimanı terminalinin rehberlik sisteminde kendi dilinde arama gerçekleştiren yabancı yolcular gibi durumlara uygun konuşma arayüzlerinin de kullanılmasına destek olması öngörülüyor.

Mitsubishi Electric, otomatik konuşma tanıma teknolojisini otomobiller, konutlar ve kamu tesisleri gibi çeşitli yerlerde geliştirmek adına çalışmalarına devam edecek.