Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından öğrenci ve velileri bilgilendirmek amacıyla hayata geçirilen e-okul Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS), devamsızlık bilgisinden öğrencinin aldığı notlara, haftalık ders programından sınav tarihlerine geniş kapsamda bir hizmet sunuyor.

E-Okul VBS sistemi güncel bilgilerle velileri öğrencilerin mevcut durumu hakkında bilgilendirirken, veliden not saklama, velinin bilgisi dışında devamsızlık yapma, yıl sonunda karnede düzeltme yaparak notları iyileştirme gibi öğrenciler tarafından yapılan işlemlerin de tarihe karışmasını sağlıyor.

SİSTEME NASIL GİRİŞ YAPILIYOR?

Öncelikle MEB’in e-okul sayfasına giderek sağ kısımda bulunan Veli Bilgilendirme Sistemi kutusundaki öğrencinin T.C. kimlik numarası ve okul numarası ile güvenlik kodunu doldurmak gerekiyor.

Ardından öğrencinin kimlik bilgileri, okul bilgilerinin yanında öğrencinin nüfusa kayıtlı olduğu il/ilçe bilgisi, öğrencinin doğum tarihi, öğrencinin okuduğu şube ve öğrenci fotoğrafı talep ediliyor. 

Bu bilgiler doğru ve eksiksiz biçimde girildiği takdirde sisteme giriş yapılabiliyor.

Açılan ekranda haftalık ders programı, yıl sonu notları, sınav tarihleri, devamsızlık bilgisi ve diploma puanı gibi pek çok bilgiye ulaşılabiliyor.

E okul VBS’ye giriş yapmak için lütfen tıklayınız