Beyaz Eşya, otomasyonu üretime en iyi adapte eden sektörlerin başında geliyor. 
Türkiye'nin, alanında dünyaya yön veren güçlü markalarla öne çıktığı beyaz eşya sektöründe vizyoner üreticiler, "otomasyon endeksi", yani otomasyonun kullanım oranını artıracak tüm fırsatları içeren noktalarda, otomasyon projelerini ardı ardına hayata geçiriyor. 

Uzman ekiplerce çıkarılan yol haritaları odağında, iş güvenliği ve ergonomik çalışma riskleri yüksek olan operasyonlar başta olacak şekilde, sadece kas gücü gerektiren, çalışan etkisi nedeniyle kalite düşüşüne sebep olabilen noktalarda, otomasyon sistemlerini devreye alıyorlar. 

2019'un ilk sayısının kapak çalışması "Beyaz Eşya Sanayi" konusunda, Türkiye'nin ihracat rekortmeni Vestel Beyaz Eşya fabrikalarını ziyaret ederek, Vestel Beyaz Eşya Otomasyon ve Projeler Geliştirme Müdürü Tolga Özdenli ile otomasyon yatırımlarını ve tecrübe ettikleri kazanımları konuştuk. Endüstri 4.0 uyumlu çamaşır kurutma makinası fabrikasının 2018'de faaliyete geçtiğini söyleyen Özdenli, dijital dönüşüm ile esnek yapıya sahip üretim hatlarını hedeflediklerinin altını çiziyor. Tolga Bey ile gerçekleştirdiğimiz röportajın detaylarına içeriğimizden ulaşabilirsiniz. 

Dosya bölümünde yeni yıl ile birlikte "çoklu dosya" konularıyla içeriğimizi zenginleştirdik. Ocak sayımızda, bu kapsamda, Sensör-Transmitter, Görüntü Tanıma, Motor-Sürücü gibi başlıklarla otomasyon sektöründeki çözümleri ve uygulamaları inceleyip sizlerle paylaştık. Her bir sayfası ile bilgi dağarcığınızı genişleteceğinize inanıyoruz. 

                    ****

ST Endüstri Medya bünyesinde aylık olarak yayınlanan ST Otomasyon Dergisi'nin içeriği ve çok daha fazlası, dijitalleşmeye verdiğimiz önem ve öncelik çerçevesinde, artık önce stendustri.com.tr web portalında yayınlanıyor, ardından basılı haliyle siz okuyucularımıza 
ulaştırılıyor. Endüstride neler oluyor, neler yaşanıyor ilk bilen olmak istiyorsanız web portalımızı takip etmeniz yeterli! 

Yeni yılın sağlık, mutluluk ve huzur getirmesi dileğiyle, 
Keyifli okumalar..