Plastik Sanayicileri Vakfı 2018 ilk yarı yıl sonuçlarını açıkladı. PAGEV’in verdiği verilere göre, plastik sektörü Türkiye ekonomisine en çok katkı sağlayan sektörlerin başında geliyor. Büyüme trendini sürdürmeye devam eden plastik sektörü, plastik mamul üretiminin miktarda yüzde 7,2 artışla 5 milyon tona, değerde ise yüzde 9,3 artışla 19,4 milyar dolara ulaştı. Aynı dönemde plastik mamul ihracatı da yüzde 12,8 yükselişle 2,4 milyar dolara ulaştı. Yılın ilk yarısında plastik mamul üretiminden en çok payı 2,2 milyon ton ile plastik ambalajlar alırken ambalajı 1,1 milyon tonluk üretim ile plastik inşaat malzemeleri izledi. Sektöre duyulan talebin artmasıyla yükselen üretim kapasitesi, üreticileri yeni yatırımlara yönlendiriyor. Daha seri ve kusursuz üretim içinse üreticiler robotlardan güç alıyor. Endüstriyel robotlar ise bu sayede rekabette öne çıkıyor. 

Yılın son sayısında kapak konusu olarak işlediğimiz ambalaj, plastik ve kauçuk sanayisinde endüstriyel robotların önemini ve uygulama yaparken dikkat edilmesi gerekenleri inceledik. Fazla hassasiyet gerektirdiği için zor bir sektör olarak kabul edilen ambalaj sektörü, insan hatalarını da içinde barındırıyor. Bu sebeple üreticiler insan hatalarını minimuma indiren ve iş güvenliğini yükselten çözümlere yöneliyor. Bu çözümler ise makinadan çıkan ürünlerin tartım makinasının üzerine koyulmasından tartılmasına, ambalajlanmasından depolanmasına kadar tüm süreçleri kapsıyor. Bu alana yoğunlaşan firmaların sunduğu çözümleri inceleyebilirsiniz. 
Yeni yatırımların hız kazandığı, daha fazla robotik hat kurulumlarının yapıldığı ve ihracatta ismimizin daha çok anıldığı bir yıl geçirmemiz dileğiyle. 
Mutlu, başarılı ve keyifli bir yıl dilerim.