E-ticaret sektöründeki ivmelenme bağlı olduğu sektörleri de etkiledi ve hızlandırdı. Süreçlerini iyileştirmeye yönelik çalışmalar yapan, bu doğrultuda yatırımlarını artıran sektör, bilhassa akıllı depo kurmak için çalışmalar gerçekleştiriyor. Entegre yapılarda depolamak mecburiyetinde kalınan bütün stokların akıllı depo sayesinde birbiriyle entegre ve otomasyonla yürütülmesi operasyonları hızlandırıyor, maliyetleri azaltıyor. Deposunda ve lojistik süreçlerini A’dan Z’ye otomatize etmeyi amaçlayan üreticiler, böylece planlı ve sistematik hareket ederek zaman tasarrufu da sağlıyor. Teknoloji ekipmanları ile yazılım programlarının entegrasyonuyla otomatize olan süreçlerle verimlilik en üst seviyeye çıkıyor. Ayrıca önem üretime verilen malzeme ya da üretimden alınan ürünlerin takibi kolaylaşıyor, üretim sahası ve depo arasındaki koordinasyon hiç aksaklığa uğramamış oluyor.

***

Haziran sayımızda “Ambalaj Sanayi”ni mercek altına alıyoruz. Bu kapsamda bebek ve kişisel bakımdan ev temizliğine, araçtan evcil hayvan bakımına geniş bir alandaki ürün yelpazesiyle ıslak mendil üretimi gerçekleştiren Sapro firmasının deposunu inceledik. Sapro Genel Müdür Yardımcısı Murat Gönül, planladıkları “Akıllı Depo” yatırımlarıyla birlikte hedeflerini ve güncel çalışmalarını anlattı.

“Ambalaj Sanayi”ne çözüm sunan şirketlerin yanı sıra “Depo Ürün ve Sistemleri” sayfalarımızda ise; Konveyör ve Sorter, Fabrika İçi Trafik ve Robotik, AGV, Otomatik
Tartım Sistemleri, Endüstri 4.0 ve Palet disiplin başlıklarında sektör profesyonellerinin ürün ve çözümlerini bulabilirsiniz.

Önümüzdeki ay görüşmek dileğiyle... Sağlıklı bir ay, keyifli okumalar dilerim...