Yıldız Demir Çelik’in bugün geldiği nokta hakkında bilgi verir misiniz? Üretim kapasiteniz ne kadar?

Yıldızlar Yatırım Holding orman ürünleri, tarım-kimya, liman işletmeciliği, deniz taşımacılığının ardından, son yıllarda Türkiye’de hayata geçirilen en büyük sanayi yatırımlarından birine imza atarak, demir-çelik sektörüne de giriş yaptı. Bu karar neticesinde de yatırımı tamamlanan Yıldız Demir Çelik, Mart 2018 tarihinde üretime başladı. Yıldız Demir Çelik, Kocaeli Alikahya Organize Sanayi Bölgesi’nde 300 bin metrekarelik arazi üzerinde 300 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirildi. Fabrikanın ilk faz yatırımı tamamlandı, ikinci faz yatırımı ise devam ediyor. Yıldız Demir Çelik,ülkemizin en çok ihtiyaç duyduğu kaliteli yassı sac üretimine odaklanmış durumda, 3 Aralık 2018’de devreye aldığımız soğuk haddeleme hattıyla yıllık üretim kapasitemiz 1.5 milyon tona ulaştı.

Üretim bölümleriniz ve üretim teknolojiniz hakkında bilgi verir misiniz?

Çevre ve insan sağlığına duyarlı, son teknolojik imkânlara sahip olan tesislerimiz 2018 yılının Mart ayında üretime başladı. Ayrıca ilk defa sektöründe geri kazanılmış suyu kullanarak üretim yapan entegre bir üreticiyiz.Sıcak haddelenmiş girdi malzeme, müşteri ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda çeşitli üretim proseslerinden geçtikten sonra asitli sıcak, soğuk haddelenmiş/tavlanmış, galvaniz kaplı veya boyalı nihai ürünlere çevriliyor. Yıllık 400 bin ton kapasiteli sürekli galvanizleme hattı, inşaattan otomotive kadar birçok farklı sektörün ihtiyacını karşılayacak bir ürün porftöyüne sahip. Bununla birlikte 300 bin ton temizleme, 300 bin ton tavlama, 450 bin ton temper ve 150 bin ton yıllık boyama hattı kapasitesine sahip fabrikamız bünyesindeki çelik servis merkezinde müşterilerimizin talepleri doğrultusunda dilme, boy kesme ve trapez işlemleri yapılıyor.

Önümüzdeki süreçte nasıl bir yol izleyeceksiniz? 

İştiraki olduğumuz Yıldızlar Yatırım Holding’in vizyonu, faaliyet gösterdiği her sektörde, ilk üç içinde yer almak. Bu yaklaşım Yıldız Demir Çelik için de geçerli. Biraz önce belirttiğim gibi, fabrikamızda ikinci faz yatırımımız devam ediyor, 2020’nin ilk çeyreğinde devreye almayı planlıyoruz. Böyle hem kapasitemizi hem de ürün çeşitliliğimizi artırmış olacağız. Ana hedefimiz, demir çelik sektöründe büyüyen; inovasyon, uzmanlık ve hizmet kalitesiyle bütünleşen, saygın bir global marka olmak. Girişimci ruhumuz ve değişime liderlik etme arzumuz ile metal sektöründe gelişime katkı sağlamayı, müşterilerimize en iyi deneyimi sunmayı, sektörün geleceğini şekillendirecek yeteneklere yatırım yapmayı ve ülke değerlerini gözeterek paydaşlarımızla birlikte büyümeyi hedefliyoruz.